Nieuws

Atleten DAK doen lekker mee bij de competitiewedstrijd in Vught

www.dakdrunen.nl

Op zondag 28 april vond in Vught de tweede competitiewedstrijd plaats voor de atleten U18 en U20. Ruim 200 atleten uit de ruimte regio bonden de strijd aan met elkaar en hun persoonlijke records. De temperatuur in Vught was in de basis prima om te sporten, de harde wind maakte het echter dat de omstandigheden lastig waren.

Vanuit het Drunense DAK waren 10 atleten afgereisd naar Vught. Bij de meisjes waren dat Nynke Lankhaar, Anne Smits, Esther Cornelissen en Elien Smits. Nynke kwam uit op de 100 meter en de 200 meter. Op beide afstanden liep ze een persoonlijk record. Anne liep de 1500 meter en deed mee bij het verspringen. Op beide onderdelen eindigde ze in de middenmoot. Esther vertegenwoordigde DAK op de 100 meter en bij het verspringen. Ook Esther wist zich op beide onderdelen prima te plaatsen in het brede startveld. Elien liep met de andere dames de Zweedse estafette. Daarbij werden de meisjes zevende.

Bij de jongens deed Jonas Vos mee op de 100 meter en de 200 meter. Op de 100 meter werd hij zesde, op de 200 meter vierde. Bram Pellis deed ook mee aan de 100 meter, maar ook aan het speerwerpen. Op de 100 meter verbeterden Bram zijn beste tijd tot vandaag. Maks de Kock liep de 400 meter en de 1500 meter. Op deze laatste afstand verbeterde hij zijn beste tijd ooit. Rick Smits kwam was naar Vught gegaan voor de 1500 meter. In een tactische race waarin de eindsprint beslissend was eindigde Rick als tweede. Jona, Bram, Maks en Rick werkten ook samen de Zweedse estafette af. Zij eindigden als derde.

Reinoud van Leeuwen kwam uit bij het hoogspringen en op de hink-stap-sprong. Met een persoonlijk record op dit laatste onderdeel kon Reinoud terug kijken op een geslaagde wedstrijd. Merijn Verdijk stond op de deelnemerslijst van de 110 meter horden, het hoogspringen en het polsstokhoogspringen. Door de harde wind ging het hoogspringen de mist in. Op de horden werd Merijn derde, bij het polsstokhoogspringen vijfde.

De volledige uitslagen zijn te vinden op Atletiek.nu - Competitie U20/U18 Poule 35 R2 [2024] - Live uitslagen!



 
Op maandag 6 mei werd de eerste DAK duomeet van 2024 gehouden. Ruim 90 atleten bonden de strijd aan met elkaar en met de klok om hun… Meer >
 
 
 
Terug naar boven