Wandelen bij DAK, algemene informatie

De Atletiek- en Wandelvereniging DAK kent naast een atletiekafdeling ook een hele actieve wandelafdeling. Deze wandelafdeling stelt zich ten doel het gehele jaar door de wandelsport te beoefenen. Naast kleine organiseert de vereniging ook de grote jaarlijkse DAK wandeltocht.

De wandelgroep, die het hele jaar door wandelt, is er voor iedereen die van wandelen houdt. Van jong tot oud!

Eenmaal wandelen betekent overigens wel: "niet meer oud, want van wandelen blijf je jong!"

Voor alle doelgroepen, is het beleid van het bestuur van DAK. Een breed segment van bewegingsvormen aanbieden voor iedereen in de gemeente Heusden om sportief te kunnen bewegen. Vooral zij, die bewust met zijn/haar lichaam wil omgaan om het gezond te houden onder aantrekkelijke condities. Mooie omgeving, gediplomeerde trainers en sporten en verenigen in een schone en vertrouwde accommodatie.
Gedurende het zomerseizoen (april t/m september) is het vertrek vanaf het parkeerterrein aan de Steegerf te Drunen en wordt er gewandeld in de prachtige omgeving van de Loonse en Drunense Duinen.

Tijdens het winterseizoen (oktober t/m maart) is het vertrek vanaf het clubgebouw van DAK in sportpark "De Schroef" aan de Prins Hendrikstraat 76A te Drunen en wordt in de veilige verlichte omgeving van Drunen, Elshout, Vlijmen en Nieuwkuijk gelopen.

De woensdagavond is de vaste wekelijkse wandelavond. Er wordt gewandeld onder leiding van een gediplomeerde wandelbegeleider van DAK. De starttijd is om 19.00 uur en de wandelduur is circa anderhalf uur.

Op woensdagochtend om 9.00 uur start de wandelgroep vanaf het parkeerterrein aan de Steegerf te Drunen. Eveneens voor ca. anderhalf uur.
De wandelafdeling kiest elk jaar enkele tochten uit om gezamelijk aan deel te nemen.
En zoals boven vermeld op de laatste zaterdag van augustus organiseert de afdeling DE DAK-Wandeltocht over een afstand van 10,15, 25 en 40 km.
Het vertrek is dan vanaf het clubgebouw van DAK in sportpark "De Schroef" aan de Prins Hendrikstraat 76A te Drunen.  
Lidmaatschap wandelgroep DAK

Is uw interesse gewekt wandel dan eens een paar keer mee om de passie te ervaren van het wandelen.

Eenmaal lid wordt u door de vereniging DAK tevens als lid opgegeven bij de wandelbond KWBN. Zo ontvangt u tevens het Landelijk Wandel Programma.
Op vertoon van uw lidmaatschapskaart krijgt u tevens reductie bij alle erkende wandeltochten (o.a. de Nijmeegse 4-daagse). U ontvangt een aanzienlijke korting bij deelname aan de DAK wandeltocht bij voorinschrijving!

Contactpersoon Wandelen Wandelen@dakdrunen.nl

Naar overzicht van alle trainingsgroepen
Terug naar boven