Atletiek de moeder der sporten

Atletiek is een sport die van jong tot oud beoefend wordt. Kinderen vinden het bijzonder leuk om keihard te rennen, of heel snel te wandelen, met een speer te werpen zoals onze voorouders deden of gewoon hoog of ver te springen in een zandbak. Bij de Atletiek en wandelvereniging DAK in de gemeente Heusden doen we dat allemaal onder leiding van gediplomeerde trainers.
Zij maken je nog sneller en sterker wat gezond is voor je lichaam en geest en bovendien is het heel goed voor de motorische ontwikkeling van je lichaam. Atletiek wordt daarom ook wel de moeder van de sporten genoemd vanwege het zeer veelzijdige aanbod.
Vanaf 6 jaar kunnen kinderen lid worden bij DAK. Ze krijgen dan training op een vast tijdstip in de week, van die trainers die precies weten hoe ze training kunnen geven op een goede maar vooral leuke manier. Hoe jonger de kinderen, hoe meer de atletiekonderdelen spelenderwijs aangeleerd worden. Als de kinderen wat ouder zijn, wordt de training steeds specifieker en komt het accent meer op de techniek van de diverse atletiekonderdelen te liggen.
Atletiek- en Wandelvereniging DAK organiseert voor de jeugd wedstrijden, variërend van onderlinge wedstrijden op de atletiekbaan tot regionale indoorwedstrijden. Hardlopen in de Drunense Duinen als training of de jaarlijkse Drunense Duinenloop in maart van elk jaar met heel veel lopers starten in het centrum van Drunen. In de winter wordt er ook getraind in een sportzaal. Daarnaast doen we mee aan competitiewedstrijden en wedstrijden in de regio.
Naast sporten worden er bij DAK ook andere leuke dingen georganiseerd. Zo is er jaarlijks een groot kamp waar de kinderen zich helemaal kunnen uitleven en worden andere uitjes georganiseerd zoals discozwemmen in een zwembad in de omgeving.
Al met al teveel om op te noemen………………. Kom gewoon langs of meld je aan voor  een proeftraining. Gewoon Doen! Je bent van harte welkom.

Voorzitter
Atletiek en wandelvereniging DAK
Peter Goedhart

 

Terug naar boven