Historie

De sportraad van de toenmalige gemeente Drunen stond in 1968 aan de wieg van de oprichting van de Drunense Atletiek Klub. In het plaatselijk blad "Drunense Contact" zocht zij mensen die in Drunen een atletiekxlub van de grond wilden tillen. Het initiatief sloeg aan. Op 24 mei 1968 kwamen in café-restaurant Royal, twintig enthousiastelingen bij elkaar en werd DAK geboren. Tot 1972 heeft DAK getraind rond één van de voetbalvelden van RKDVC. Een baan van goed driehonderd meter werd rondom een van de velden uitgezet; een hoogspring- en verspringbak kon worden aangeschaft van de duizend gulden subsidie die de gemeente verstrekte.

Op 28 augustus 1972 verkaste DAK naar de Prins Hendrikstraat, waar een 400m grasbaan aangelegd werd. De wens van de leden om een eigen accommodatie te betrekken werd zodoende gehonoreerd. Een eigen clubhuis liet langer op zich wachten. Maar ook dit verlangen werd uiteindelijk verwezenlijkt. Helaas brandde tot tweemaal toe het eigen home van DAK af. Eind 1997 is het clubgebouw door de eigen leden helemaal opgeknapt en is het een eigentijds en sfeervol gebouw geworden.

Vanaf 1991 is DAK bezig geweest om een kunstofbaan te krijgen. Maar de toenmailge gemeente Drunen wilde daar in eerste instantie niet aan. Later, in 1996, werden kunstofaanloopstroken aangelegd voor de technische onderdelen (hoogspringen, polsstokhoogspringen, speerwerpen). Uiteindelijk werd in september 2002 een volwaardige kunststofatletiekbaan aangelegd in Sportpark De Schroef.

Intussen is DAK uitgegroeid tot een vereniging met ongeveer 600 leden. Dit zijn ca. 500 atletiekleden en 100 wandelleden. Voor alle niveau's kun je bij DAK terecht, van wandelaar tot sprinter, van recreant tot wedstrijdatleet en natuurlijk van jong tot oud! Bij DAK gaat het niet alleen om de sportieve prestaties. De gezelligheid neemt ook een zeer belangrijke plaats in. Kom gerust eens kijken als je wilt!

DAK heeft ook verschillende bekende topatleten voortgebracht. Patrick van Balkom, Nederlands recordhouder op de 200 meter, is bij DAK begonnen en is af en toe nog op onze baan te zien. Ook de helaas te vroeg overleden Mieke Pullen begon haar loopcarrière bij DAK. Tenslotte moeten we Wil van der Lee natuurlijk niet vergeten, de nestor van onze vereniging, met zijn wereldrecord op de 100 km bij de veteranen en zijn Europees record op de marathon bij de mannen 70.

Voor informatie, vragen, reacties en suggesties mail naar info@dakdrunen.nl of kom gewoon even langs op onze atletiekbaan in Sportpark De Schroef in Drunen.
Terug naar boven