Nieuws

Geslaagde 40e Drunense Duinenloop

10 maart 2024
www.dakdrunen.nl

Op zondag 10 maart werd al weer voor de 40e keer de Drunense Duinen Loop gehouden. Op het programma stonden een halve marathon en een 10 kilometer. De halve marathon staat bekend als de mooiste halve marathon van Nederland omdat de route bijna helemaal door de Loonse- en Drunense Duinen loopt. 1000 deelnemers hadden hun startnummer opgespeld om onder perfecte omstandigheden hun rondje af te werken. Onder hen bevonden zich ook 35 leden van de organiserende vereniging DAK.

 

Halve marathon

De winnaar van de halve marathon stond eigenlijk op voorhand al vast. Björn Koreman schuurt tegen de internationale top en is bezig voor te bereiden op de marathon van Rotterdam. Daar wil hij proberen zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Parijs. De Drunense Duinenloop paste perfect in zijn voorbereiding. Björn won de halve marathon overtuigend in een tijd van 1:04:35.

Rick Hartogs was de beste atleet van DAK. Hij werd keurig vierde. Tim van Rooij werd negende, David van Mook tiende en Antoine van der Sanden 15e. Bij de vrouwen werd Eveline Sterrenburg keurig vijfde. Denise Treuren werd 15e.

DAK was goed vertegenwoordigd bij de mannen35. Maarten de Laat werd negende, Stefan Smelt 13e, Erwin van Arendonk 15e en Bart Pijpers 67e. Bij de vrouwen35 eindigde Jeanette Smelt met een vierde plaats net naast het podium

Ook bij de mannen45 waren de atleten van DAK ruim aanwezig. John van Heeswijk was al zijn leeftijdsgenoten te snel af en mocht plaats nemen op het hoogste treetje van het podium. Jan van Stigt werd achtste, Koen van Nieuwburg 16e, Harry Beekmans 20e en Mark Zeeuwen 42e. Lianne Ivens liep naar een zesde plaats bij de dames.

Ron de Vaan en Hans Hello vertegenwoordigden de roodwitte DAK kleuren bij de mannen 55. Ron wist beslag te leggen op de tweede laats. Hans werd 74e.

 

10 kilometer

Dit jaar stond er ook weer een 10 kilometer op het programma. Bij de mannen senioren liep Rick Smits in zijn eerste wedstrijd over deze afstand naar de derde plaats. Jeffrey Hazendonk eindigde net naast het podium met een vierde plaats. Bij de vrouwen eindigde Nicole van der Sanden als 19e.

Nikki Bagchus mocht als nummer twee het podium op bij de vrouwen35.

Koos Verweij wist niet alleen als winnaar bij de mannen45 over de streep te komen, maar was ook overall vierde op de 10 kilometer. Jurgen Lootens vergezelde Koos met een derde plaats op het podium. Patrick van Gurp werd achtste, Thijs van Houten 10e en Martijn Hoeben-de Vaan 13e. Bij de dames stonden de atleten van DAK op de twee hoogste treetjes van het podium: Jacqueline Nieuwenhuizen werd eerste, Rika Bikker tweede.

Bij de mannen55 ging Mar-Hein van de Wiel met de hoogste eer strijken. Kees Klerx werd tweede en Rob Verhallen zesde. Josée Clemens werd eveneens zesde, maar dan bij de dames. Nicole de la Bije werd 13e.

De volledige uitslagen zijn te vinden op: https://uitslagen.nl/uitslag?id=2024031013311&tl=nl&zk=
Op Heusden4you zijn foto's terug te vinden van deze geslaagde dag.



 
In het weekend van 25 en 26 februari vonden in de Omnisport sporthal in Apeldoorn de Nationale U16 & U 14 kampioenschappen… Meer >
 
www.dakdrunen.nl

Carnavalsavond pupillen 2024

05 februari 2024
Op zaterdag 3 februari werd voor de pupillen een carnavalsavond gehouden in het clubhuis. Zoals op de foto's te zien is was een… Meer >
 
www.dakdrunen.nl
Op zondag 4 februari werd in bosgebied De Duiventoren in Dongen de Atledo cross gehouden. Ondanks de grijze weersomstandigheden kwamen… Meer >
 
Terug naar boven