DAK atleten lopen CoronaSolo 10km

18 mei 2020
www.dakdrunen.nl

Afgelopen week zijn de atleten van Atletiekvereniging DAK Drunen weer begonnen met trainen op de atletiekbaan in Drunen. De atleten vinden het weer prettig trainen op gepaste afstand met elkaar.
Om de vorm van de atleten te testen werd er een 10km wedstrijd georganiseerd die iedereen individueel op een zelf bedacht parcours moest lopen. Verschillende DAK atleten hebben hun best gedaan om hun persoonlijke record aan te scherpen.

 

Sander Demmers liep een erg sterke race wat resulteerde in een tijd van 36.28 minuten. Sander was hier dik tevreden mee aangezien er toch een best pittige wind stond.

 

Roel Spierings koos ervoor om zijn 10km rond de IJzeren Man te lopen in de vorm van 2 rondjes. Marco Vermond (oud DAK lid) fietste op gepaste afstand met hem mee. Het resulteerde in een tijd van 38.09 minuten waar Roel blij mee was na zijn blessure.

 

Erwin van Arendonk was ‘s ochtends nog druk bezig om mountainbikes te kopen, vermoedelijk voor zijn kids. Erwin liep een sterke 10 km wat resulteerde in een tijd van 38.42 minuten. Daarmee liep Erwin maar 30 seconden boven zijn eigen pr!

 

Jeanette Smelt-Bergmans liet zien goed voorbereid te zijn aangezien ze Stefan (haar man) en tevens DAK lid liet meefietsen. Jeanette bewees maar weer eens dat ze niet alleen hard kan fietsen, maar ook hard kan lopen. Het resulteerde in een tijd van 39.15 minuten waar ze erg blij mee was!

 

Jurgen Lootens was ook goed voorbereid door Koen Van Nieuwburg mee te laten fietsen op gepaste afstand uiteraard. Het was voor Jurgen bijna 2 jaar geleden dat die een 10km race had gelopen. Jurgen was daarom ook erg verbaasd dat hij na 39.36 minuten de 10 km al had voltooid. Hij was uitermate tevreden met dit resultaat.

 

Antoine van der Sanden liep zijn 10km vroeg in de avond door Drunen. Waar Antoine soms in wedstrijdverband niet onder de heilige 40 minuten kon duiken, dook hij er

nu mooi onder in een prima tijd van 39.57 minuten.

 

Toine van Moergastel had een rondje uitgezet door een stukje polder. Toine liep een hele sterke 10km wat resulteerde in een officieus pr van 42.25 minuten. Wie weet als er misschien dit jaar nog een verlate wegwedstrijd komt dat hij dit nog een stukje scherper kan stellen!

 

Daphne van Zandvoort hield wederom de eer van de vrouwen hoog. Ze legde haar 10km af in een tijd van 46.33 minuten. Daphne had te gespannen benen om harder te gaan.

De 10km is nog steeds niet echt haar favoriete afstand, maar het welbekende spreekwoord hierbij geld: meedoen is belangrijker dan winnen.

 

Ciska Hensen was op een zelf georganiseerd trainingskamp in Zeeland om SOLO te trainen.

Jeffrey Hazendonk moest helaas het evenement overslaan door slaapgebrek, maar er wordt weer druk gespeculeerd in de groepsapp wanneer de volgende solowedstrijd georganiseerd wordt. Er gaan geruchten dat dit een 3km wedstrijd wordt. Dit wordt spoedig vervolgd


 
Op woensdag 6 mei jl. zijn er door Premier Rutte nieuwe maatregelen bekend gemaakt. Als atletiekvereniging waren we benieuwd naar de… Meer >
 
6 Mei 2020 Zoals zojuist vernomen op de persconferentie van Rutte en De Jonge is het vanaf 11 mei weer toegestaan om buiten te… Meer >
 
Vanaf 29 april zullen de trainingen voor de jeugd weer opgestart worden! Social distancing vormt hierin de basis: zorgen voor een… Meer >
 
In de persconferentie van 21 april zijn er een aantal versoepelingen van de maatregelen aangekondigd. Voor de sport betekent… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven