Specials, algemene informatie

Atletiek voor Specials bij DAK

Bij DAK is er een speciale groep voor atleten met een motorische of verstandelijke beperking. Deze groep wordt aangeduid met de term 'Specials'.

Atletiek voor Specials

De groep bestaat inmiddels ruim 10 jaar binnen onze vereniging en bestaat uit atleten van alle leeftijden beginnend bij 8 jaar. Bij het sporten straalt het plezier er gewoon vanaf. Het samen sporten motiveert enorm met als gevolg dat het lijf beter in vorm komt met alle positieve uitwerkingen van dien. Veel ouders zien hun kind groeien op sportief en ook sociaal gebied en de bereikte resultaten mogen er dan ook zijn. Dit niet in de laatste plaats door de twee trainers die voor deze groep staan en die de groep zeer goed kennen en inspelen op hun specifieke behoeften.

Onze Specials doen mee aan allerlei atletiekonderdelen, zoals lopen, springen en werpen tijdens de trainingen, bij wedstrijden en bij evenementen binnen en buiten de club. Zo doen ze mee met de clubkampioenschappen, crossen en ze gaan bijvoorbeeld ook naar de Special Olympic’s en doen dan mee op loopnummers zoals de 100 en 200 mtr. en technische nummers zoals hoogspringen, verspringen, kogelstoten en softbal.

De groep bestaat nu uit 12 leden en groeit nog steeds. Nieuwe leden zijn welkom in alle leeftijden van 8 tot 88 jaar. In de winter trainen de Specials in een sportzaal van 18.30 uur tot 19.30 uur en in de zomer buiten op de kunststof atletiekbaan van 19.00 tot 20.00 uur. Onze atletiekbaan is gelegen in sportpark de Schroef aan de Prins Hendrikstraat te Drunen.

Er is momenteel nog ruimte voor nieuwe leden dus als u denkt dit is wat voor mij of voor ons kind, meld je dan aan bij de trainster of bij een bestuurslid van DAK. Zie Specials

Terug naar boven