Nieuws

Iker Kuijs Nederlands Kampioen op 800 meter

In het weekend van 25 en 26 februari vonden in de Omnisport sporthal in Apeldoorn de Nationale U16 & U 14 kampioenschappen plaats.
Vanuit DAK namen Iker Kuijs en Ruben den Dulk hieraan deel.

Iker kwam uit op de 60 meter horden en de 800 meter. Op de 60 meter horden kwam Iker soepel door de series. In de halve finale liep hij persoonlijk record waarmee hij naar de finale mocht. Daarin kwam hij tot een verdienstelijke achtste plaats.
Nog veel beter ging het Iker af op de 800 meter. In een tijd van 2:03,40 liep hij naar de nationale titel. Hij was daarmee 7 seconden sneller dan zijn directe concurrenten en liep niet alleen een nieuw clubrecord maar ook de 18e tijd ooit gelopen in categorie U16.

Ruben deed in Apeldoorn mee aan bij het verspringen. Met een spring van 4,73meter bereikte hij de 20e plaats.

Alle uitslagen zijn te vinden op Atletiek.nu - Nationale U16 & U14 (CD) Indoor 2024 - Live uitslagen!