Nieuws

DAK atleten goed op dreef tijdens Kuijkse stratenloop

Op zondag 13 januari werd in Nieuwkuijk de Kuijkse Stratenloop gehouden. De regenachtige omstandigheden hadden geen vat op de atleten van DAK. Die kwamen namelijk tot prima prestaties.

De jongens tot 8 jaar gingen met elkaar de strijd aan over 600 meter. Sem van Ravestijn behaalde een keurige derde plaats. Clubgenoot Luuk van Gestel werd zesde. Ook Milan Smelt (achtste) en Sam van Nieuwburg (11e) lieten zien uit het goede loop-hout te zijn gesneden.
Ook de meisjes tot 8 jaar mochten 600 meter lopen. Susan Cornelissen werd keurig derde. Guusje Boom finishte met een achtste plaats ook nog ruim in de top 10.

Voor de jeugd van 9 tot 11 jaar stond er 900 meter op het programma.
Iker Kuijs liep een prima race. Dat resulteerde in een tweede plaats. Stan van Gestel eindigde met een vierde plaats net naast het podium, gevolgd door Hidde Struik die vijfde werd. Koen van Gestel werd in deze categorie 16e.
Bij de meisjes was het Mirthe van Zon die het hele veld oprolde en als eerste over de streep kwam. Esther Cornelissen eindigde keurig als tweede. Babette van de Sande liep een gedegen race en werd 11e. Lieveke van Spijk eindigde als 16e.

De wedstrijd van de 12 tot en met 14 jarigen ging over 2,5 kilometer. Thymen van Zon behaalde een verdienstelijke tweede plaats. Jonas Vos werd zesde. Bij de meisjes was Manon van Wezel alle andere meiden te snel af. Een eerste plaats dus!

Op de 10 kilometer trimloop was Thijmen van Hoof alle andere atleten te snel af. Miriam van der Heijden werd in de trimloop bij de vrouwen derde.
De wedstrijd over 10 kilometer werd bij de mannen gewonnen door Rick Hartogs. Bij de mannen vanaf 45 was thuisloper Mar-hein van de Wiel iedereen te snel af. Clubgenoten Ron de Vaan en Koen van Nieuwburg werden respectievelijk tweede en derde.
Fred van Tilborg werd derde bij de mannen vanaf 55.
Bij de vrouwen vanaf 35 eindigde Jacqueline Nieuwenhuizen als derde.

De volledige uitslagen zijn te vinden op uitslagen.nl

MS 20190113

13-01-2019

Kuijkse Stratenloop

Midgetgolf en speurtocht

15 april 2024
Op zondag 14 april had de NAC voor de pupillen een speurtocht in petto. Daarnaast mochten onze atleten zich uitleven bij het… Meer >

Op zondag 14 april werd voor de atleten U18 en U20 de eerste competitiewedstrijd gehouden in Oosterhout. Vanuit DAK bonden acht… Meer >

Op zaterdag 13 april vond in Breda de eerste Athlectics Champs van dit jaar plaats. Onder een stralend voorjaarszonnetje werkte bijna… Meer >