Nieuws

DAK atleten op vele fronten actief.

www.dakdrunen.nl

 

Het atletiek-zomer-seizoen zit er weer aan te komen. Onder stralende omstandigheden waren de atleten van DAK op drie fronten actief in het afgelopen weekend. Op zaterdag was er een U14 en U16 competitie wedstrijd op onze eigen baan in Drunen. Daarnaast was er voor de jongere en oudere atleten een wegwedstrijd in Brakel. Tot slot werd er op zondag deelgenomen aan de talentrun bij de Parelloop in Brunssum.
 

Competitiewedstrijd U14 en U16 in Drunen.

Op de eerste zomerse dag van dit jaar bonden ongeveer 270 atleten uit de regio de strijd aan met elkaar en met hun eigen limieten.

Bij de U14 stonden 5 atletes en 4 atleten aan de start. Bij de meisjes waren dat Fenne Bekkers, Fleur van der Maas, Roos Spoor, Guusje Boom en Lieze Span. Fenne werkte haar eerste wedstrijd af. Zij stond aan de start op de 60meter sprint en bij het speerwerpen. Bij beide onderdelen eindigde ze in het midden van het veld. Voor Fleur van der Maas stond het hoogspringen en de 1000 meter op het programma. Bij het hoogspringen kwam Fleur tot een persoonlijk record. Ook Roos Spoor stond aan de start bij de 1000 meter en het hoogspringen. Daarnaast deed Roos nog mee bij de 60 meter horden. Roos verbrak op alle drie deze onderdelen haar persoonlijk record. Guusje Boom kwam uit op de 60 meter horden en bij het verspringen. Ook Guusje verbeterde zich op al haar onderdelen. Lieze Span deed alleen mee bij het verspringen. Met een sprong van 3,83 verbeterde ook zij haar persoonlijke record.


Bij de jongens deden Tieme van Houten, Jelle Brooijmans, Tobias Vos en Ties van de Wiel mee met de wedstrijden. Tieme deed mee aan de 80 meter sprint, de 1000 meter en het kogelstoten. Bij het kogelstoten kwam Tieme tot een 2e plaats. Met drie persoonlijke record kon Tieme tevreden naar huis. Jelle kwam uit op de 80 meter sprint, het speerwerpen en het verspringen. Met drie persoonlijke records was het ook voor Jelle een geslaagde dag. Ook Tobias werkte een goede wedstrijd af met drie persoonlijke records. Hij werd 2e op de 80 meter horden, vierde bij het hoogspringen en derde bij het verspringen. Ties stond op de deelnemerslijst bij het speerwerpen, het kogelstoten en het hoogspringen. Ook Ties mocht met drie persoonlijke records terug kijken op een geslaagde wedstrijd.


Bij de U16 waren slechts 2 DAK atleten present: Iker Kuijs en Ruben den Dulk. Iker won zowel de 100 meter, de 800 meter als de 100 meter horden. Op dit laatste onderdeel haalde Iker een persoonlijk record. Ruben kwam in actie op de 100 meter, bij het kogelstoten en bij het verspringen. Bij de eerste twee onderdelen overtrof Ruben zichzelf.

 

Brakelse Lenteloop

Op zaterdag 6 april stond de eerste wedstrijd van het Altena roadcircuit op het programma met de Brakelse Lente-loop in Brakel. Vele atleten van DAK Drunen zijn op deze eerste zonnige en winderige lentedag afgereisd naar Brakel. Hierdoor waren vele DAK atleten aanwezig wat de kans op podium plaatsen hielp te vergroten.

De eerste DAK atleten die aan de start stond was Merle Spoor. Bij de jeugd van 8 en 9 jaar liet zij al haar concurrentes achter zich.

Om 14.00 uur was de start in Brakel met een mooie ronde van 10km startend door de polder met de laatste kilometers tegen wind in over de Waaldijk.

 

Sander Demmers liep een sterke race helemaal solo en wist als eerste atleet van de wedstrijdgroep over de finish te komen na 35:25min wat Sander een mooie 2e plaats bij de M35 opleverde. Ook Jeffrey Hazendonk moest het laatste stuk alleen doortrekken waarna Jeffrey na 36:53min finishte met een knappe 2e plaats bij de MSenioren. Erwin van Arendonk finishte vlak hierachter na 37:21min wat helaas net geen podium plek opleverde met de 5e plaats bij de M35.

Ron de Vaan liep een keurige wedstrijd achter Erwin aan, Ron finishte na 38:17min wat zorgde voor de 1e plaats bij de M55. Dit podium werd aangevuld met Egbert Hooijkaas en Mar-hein van de Wiel die in het groepje achter Ron liepen. Egbert Hooijkaas finishte na 39:39min wat zorgde voor de 2e plaats en Mar-Hein Van de Wiel finishte na 40:12min wat de 3e plek op het podium compleet maakte. Toine van Moergastel finishte na 41:17min en behaalde hiermee de 5e plaats bij de M55 helaas net buiten het podium.

Bij de M45 was het podium van de 10km ook gevuld met DAK atleten. Jan Van Stigt liep de race in het groepje met Ron en Egbert. Jan finishte na 39:24min hiermee behaalde Jan de 1ste plaats bij de M45. Naast hem op het podium mocht Harry Beekmans plaatsnemen na een strakke race met een finishtijd van 42:17min. Johan van Herpen wist na 45:02min en Patrick van Gurp na 46:02min wat zorgden voor de 6e en 7e plaats bij de M45.

Ook bij de vrouwen deden de DAK atleten goed mee om de prijzen. Lianne Ivens behaalde de 2e plaats bij de V45 met een finishtijd van 48:45min. Jacqueline Nieuwenhuizen finishte hierachter na 52:29min wat haar de 6e plaats opleverde.

 

Talentrun Brunssum

Op zondag stond in het Zuid Limburgse Brunssum de Parelloop op de agenda. Onderdeel hiervan in de talentrun over 5 kilometer. Een wedstrijd voor atleten tussen 14 en 22jaar. Vanuit DAK waren Rick en Elien Smits afgezakt naar het zuiden van ons land. Aan de start naast Nederlanders, veel Belgen, Duitsers maar bij de dames zelfs een atleten uit Uganda. Elien liep een gedegen race, waarbij met een tijd van net boven de 20 minuten als 11e eindigde. Rick liep met een tijd van 17:09 een tijd die bij zijn niveau hoort. Hij eindigde hiermee ongeveer halverwege het sterke startveld.


08-04-2024

Atleten DAK actief op verschillende fronten

www.dakdrunen.nl
www.dakdrunen.nl
www.dakdrunen.nl
www.dakdrunen.nl
www.dakdrunen.nl
www.dakdrunen.nl
www.dakdrunen.nl
www.dakdrunen.nl
www.dakdrunen.nl
www.dakdrunen.nl
www.dakdrunen.nl
www.dakdrunen.nl
www.dakdrunen.nl
www.dakdrunen.nl

 
www.dakdrunen.nl
Op zondag 28 april vond in Vught de tweede competitiewedstrijd plaats voor de atleten U18 en U20. Ruim 200 atleten uit de ruimte regio… Meer >
 

Midgetgolf en speurtocht

15 april 2024
Op zondag 14 april had de NAC voor de pupillen een speurtocht in petto. Daarnaast mochten onze atleten zich uitleven bij het… Meer >
 
Terug naar boven