Nieuws

Tilburg: Openingswedstrijd Baan (28-03-15)

www.dakdrunen.nl
De selectiegroep van DAK Drunen komt zaterdag 28-03-2015 bij de Openingswedstrijd in Tilburg in actie. In totaal staan er 16 DAK-atleten ingeschreven voor deze wedstrijd. Namens de selectiegroep komen de volgende atleten in actie op de baan van AV Attila:
  • Luke Linders: 150m en 300m (msen)
  • Ky-Anh Tran: 110mh en 300m (msen)
  • Bram Brandts: 150m (jjA)
  • Ahmed Abubakar: 1500m (jjA)
  • Harry van Ham: 150 m en 300m (jjB)
  • Antoine van der Sanden: 150m en 300m (jjB)
  • Geert de Gouw: 150m en 300m (jjB)
  • Nicole van Beveren: 150m (mjA)
  • Daphne van Zandvoort: 150m en 300m (mjA)
Naast de atleten van de selectiegroep komen ook Kevin van Loon (jjD), Ruud van Loon (mMas), Daniek van Loon (mpC), Fleur v.d. Linden (mjC), Rob Kranenveld (mMas), Sjoerd Verhoeven (msen) en Stijn van Nierop (jjB) in actie.

De startlijsten en uitslagen zijn beschikbaar via de website: http://www.atletiek.nu/wedstrijd/chronoloog/204/

Afgelopen zaterdag zijn we met het hele team naar de blauwe lanen van Attila afgereisd voor de eerste outdoorwedstrijd van het seizoen. En dat het pas eind maart was lieten de weergoden ons heel duidelijk merken! Maar ondanks de hoge vochtigheid zijn er toch een hoop goede resultaten behaald. De zware trainingen deze wintermaanden lonen zich, en dat beloofd veel goeds voor het komende seizoen.

Bram Brandts mocht de spits afbijten op het eerste onderdeel van de dag, 150 meter, meteen in de eerste serie, en deed dit uitstekend. Hij startte sneller dan de cameraman bij kon houden en eindigde in een dik pr van 18.75 seconde. In de derde serie zouden Geert de Gouw, Antoine van der Sanden en Harry van Ham aan de start staan, maar omdat Harry de dag ervoor nog koorts had besloot hij niet te lopen en alleen mee te gaan als de bovengenoemde cameraman ;). Daarom alleen Geert en Antoine aan de start. Geert startte iets langzamer dan Antoine, maar kon toch dicht in de buurt blijven. Sprinter Antoine eindigde in een pr van 18.95 en Mila loper Geert was uiterst tevreden met zijn pr van 19.16 seconde.
In de series erna kwamen Nicole, Daphne en Luke ook nog aan de beurt. De dames in dezelfde serie. Nicole finishte in een uitstekend pr van 23.84, terwijl Daphne er volgens een foutje in de uitslagen een geweldige 3:40.55 minuten over wist te doen. Gelukkig werd dit later door de jury bijgesteld naar een pr van 20.55 seconde. Luke sloot af met een spetterend pr van 17.80 sec.
Een paar uur later was Ahmed aan de beurt. Hij had de weersomstandigheden helemaal niet mee en liep niet heel fijn. Hij finishte in 4:42.16 min, geen pr helaas.
Daarna gingen de meeste 150 meter lopers nog een keer in de blokken. Ditmaal voor de 300 meter. In de eerste serie begon Geert heel goed, hij had een goede start en kon goed aanzetten, helaas kreeg hij de laatste meter nogal last van verzuring, hij had immers al een 150m in de benen. Maar toch liep hij in 41.46 seconden een flink pr. In de tweede serie liep Antoine van der Sanden, ook hij liep een persoonlijk record in 42.37.
Daphne liep in serie 5, een serie met veel mannen senioren maar had daaraan goede hazen, maar ondanks dat liep ze, waarschijnlijk door het slechte weer 44.20 seconde, helaas geen pr. Serie 8, de laatste serie, was een spannende serie, Luke en Ky-anh naast elkaar, baan 1 en 2, Ky-anh voelde zich fris en begon hard, dit bezorgde Luke enige moeilijkheden want hij wilde rustig starten om aan het eind aan te kunnen zetten, maar hij liet zich niet gek maken en gaf zijn tegenstander iets ruimte, om hem later in de binnenbocht in te kunnen halen, uiteindelijk won Luke in een pr van 40.49 van Ky-anh, die ook een pr liep: 41.06 seconde.
Maar voor Ky-anh was de dag nog niet afgelopen! Anderhalf uur later stapte hij nog een keer in de blokken voor zijn favoriete onderdeel, 110meter horde, helaas had hij nogal last van de gladheid en voelde hij de verzuring nog van zijn strijd met Linders. De eerste vijf hordes gingen goed, genoeg voor een spetterende actiefoto, maar helaas struikelde hij daarna over een horde, waardoor hij uit zijn ritme was, en helaas maakte hij zijn borst nat toen hij twee hordes later probeerde de natte baan met zijn shirt af te drogen….

Harry v.Ham


Foto: MONDO atletiekbaan van AV Attila in Tilburg

 

Midgetgolf en speurtocht

15 april 2024
Op zondag 14 april had de NAC voor de pupillen een speurtocht in petto. Daarnaast mochten onze atleten zich uitleven bij het… Meer >
 
www.dakdrunen.nl
Op zondag 14 april werd voor de atleten U18 en U20 de eerste competitiewedstrijd gehouden in Oosterhout. Vanuit DAK bonden acht… Meer >
 
www.dakdrunen.nl
Op zaterdag 13 april vond in Breda de eerste Athlectics Champs van dit jaar plaats. Onder een stralend voorjaarszonnetje werkte bijna… Meer >
 
 
Terug naar boven