Nieuws

17e DAK RunningCenter wandeltocht: 736 wandelaars trotseren de Regen

www.dakdrunen.nl
Op zaterdag 30 augustus 2014 vond vanuit Drunen de start plaats van de jaarlijkse DAK RunningCenter wandeltocht. Een tocht deels door de prachtige natuur van de Loonse- en Drunense duinen over afstanden van 5, 10,15,25 kilometer tot zelfs 40 kilometer voor de echte asfalt vreters.

      

Voor velen werd de door de Atletiek- en Wandelvereniging DAK uitgezette tocht gebruikt om nog even wat kilometertjes in de benen te krijgen voor dé Kennedy tocht van deze omgeving, de 80 van de Langstraat. Maar liefst 217 deelnemers op de 40 km afstand trotseerde veel regen. Al in de vroege ochtend werd bij het ontwaken hun doorzettingsvermogen op de proef gesteld vanwege de hausse bui die op de ramen kletterde. Zij die uit Gemert, Delfzijl, Goeree Overflakkee richting Drunen kwamen waren toen al onderweg. Ook onderweg liet de regen van zich horen. De route liep vooral over de onverharde bospaden en die veranderde door de regen in modderpaden, geen ontkomen aan.



Toch tevreden geluiden bij terugkomst in het sportpark.
Vooral de heerlijke gratis voor alle deelnemers uitgedeelde ijsco van de onlangs geopende cafetaria Jansen langs de route was een pleister op de wond. Dit jaar kende de wandelmars een internationaal tintje vanwege de deelname van 8 Belgische wandelaars. In totaal deden 736 wandelaars mee. Iets minder dan vorig jaar maar het weer speelde daarbij zeker parten.
De weersvooruitzichten waren al niet best en dan rond de starttijden regen maakt de na-inschrijvers nou eenmaal niet echt warm voor een buitenevenement aldus Louis Muskens voorzitter van de wandelcommissie van DAK en tevens de grote organisator achter dit evenement van DAK.



Met trots vertelde hij de verslaggever dat ongeveer € 750.- weer wordt overgemaakt naar het goede doel, Blue Ribbon. De organisatie die de zorg voor Prostaatkanker meer onder de aandacht wil brengen en geholpen is bij elke cent die daartoe kan bijdragen voor meer onderzoeksgelden.    
 
 
Foto-FRONT: Jesse en Johan worden gefeliciteerd na aankomst op hun afstand de 40 km als     
                   voorbereiding op de 80 van de Langstraat. (foto's P.Goedhart)


[30-08-14 PG/HvdL]


 

Midgetgolf en speurtocht

15 april 2024
Op zondag 14 april had de NAC voor de pupillen een speurtocht in petto. Daarnaast mochten onze atleten zich uitleven bij het… Meer >
 
www.dakdrunen.nl
Op zondag 14 april werd voor de atleten U18 en U20 de eerste competitiewedstrijd gehouden in Oosterhout. Vanuit DAK bonden acht… Meer >
 
www.dakdrunen.nl
Op zaterdag 13 april vond in Breda de eerste Athlectics Champs van dit jaar plaats. Onder een stralend voorjaarszonnetje werkte bijna… Meer >
 
 
Terug naar boven