Nieuws

Drie clubrecords en veel persoonlijke records bij D spelen

www.dakdrunen.nl
Op zaterdag 25 januari vonden in het Ominsport in Apeldoorn de D spelen plaats. DAK was met 12 atleten en atletes goed vertegenwoordigd.
Naast de sportieve prestaties was het vooral ook een erg leuke dag met veel gezelligheid.

Puk de Laat en Hidde Struik kwamen om 10.00uur als eerste DAKkers in actie. Puk liep bij de eerste jaar meisjes op de 60 meter horden naar een tijd van 14,13seconden. Later op dag verbeterde ze haar persoonlijke record op de 60 meter sprint. Hidde begon met hoogspringen. Met een hoogte van 1,30meter behaalde hij een 14e plaats en een persoonlijk record. Ook op de 60 meter sprint kwam Hidde tot een persoonlijk record.

Daniek van Loon kwam eerst in actie op de 60 meter horden. De tijd van 12,29sec betekende ook voor haar een persoonlijk record. Ondanks een slepende blessure wist ze bij het kogestoten tot een 17e plaats te komen.
Marit Geurts kwam ook in actie op de 60 meter horden. Hierbij kwam ze tot een tijd van 15,10sec, net boven haar persoonlijk record.

Bij de tweedejaars jongens kwam Ravi Klerks in actie op de 60 meter horden. Met een tijd van 11,41sec verbeterde hij het clubrecord en natuurlijk zijn persoonlijke record. Ook op de 60 meter sprint kwam Ravi tot een persoonlijk record.
Max Verschoor is nog eerste jaars D junior. Max kwam uit bij het verspringen en had een aantal prima sprongen. Helaas net geen persoonlijk record.
Stan van Gestel deed naast het verspringen ook mee op de 1000 meter. Bij dit laatste onderdeel verbeterde Stan zijn persoonlijk record.

Ook Babette van de Sande deed mee met het verspringen. Al in haar eerste poging verbeterde ze haar persoonlijke record. Esther Cornelissen mocht huiswaarts keren met twee persoonlijke records: op de 1000 meter en bij het verspringen. Fenne van Heist bleef bij het verspringen net boven haar persoonlijk record.

Nynke Lankhaar kwam in actie op haar favoriete 600 meter. Met een tijd van 2:06,24 verbeterde ze haar persoonlijke record.

De laatste DAK atlete die op een individueel nummer van start ging was Elien Smits. Tegen 19.30uur liep zij in een tijd van 3:24,20 naar een nieuw clubrecord. Een tiende plaats was haar deel.

Tussen alle individuele onderdelen deden alle DAK atleten ook mee aan de 4x50meter estafette. Hidde, Max, Ravi en Stan vormden samen het mannenteam. In een tijd van 31,17sec liepen zij naar de zevende plaats. Bij de meiden stonden twee teams aan de start. Het eerste team bestond uit Puk, Esther, Fenne en Marit. Met een aantal goede wissels kwam dit team op de achtste plaats terecht. Het andere team bestond uit Nynke, Elien, Daniek en Babette. Dit team liep in een tijd van 31,16sec naar een clubrecord en een zevende plaats.

De volledige uitslagen zijn te vinden op: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/25350/

20200126 MS
 


 

Midgetgolf en speurtocht

15 april 2024
Op zondag 14 april had de NAC voor de pupillen een speurtocht in petto. Daarnaast mochten onze atleten zich uitleven bij het… Meer >
 
www.dakdrunen.nl
Op zondag 14 april werd voor de atleten U18 en U20 de eerste competitiewedstrijd gehouden in Oosterhout. Vanuit DAK bonden acht… Meer >
 
www.dakdrunen.nl
Op zaterdag 13 april vond in Breda de eerste Athlectics Champs van dit jaar plaats. Onder een stralend voorjaarszonnetje werkte bijna… Meer >
 
Terug naar boven