DAK atleten tonen zich van hun beste kant bij de Kuijkse Stratenloop

12 januari 2020
www.dakdrunen.nl
Op zondag 12 januari werd in Nieuwkuijk de Kuijkse Stratenloop gehouden. Traditioneel zijn de atleten en atletes van DAK hierbij goed vertegenwoordigd.

Als eerste mocht de jeugd tot en met 8 jaar van start in een wedstrijd over 600 meter. In een veld van 47 atleten werd Jelle Brooijmans keurig vijfde, op de voet gevolgd door Tieme van Houten die zesde werd. Jeff Straznicky eindigde als 16e en Bram Musters als 24e.
Ook de meisjes vochten het het onderling uit over 600 meter. Fleur van der Maas en Lieze Span maakten er een spannende strijd van. Uiteindelijk wist Fleur haar neus net iets eerder over de finish te duwen dan Lieze. Fleur eerste, Lieze in dezelfde tijd tweede. Guusje Boom eindigde keurig als zesde, Evie van Houten als 11e en Fleur van Arendonk als 15e.

Voor de  jongens en meisjes van 9 t/m 11 jaar stond 900 meter op het programma. Rhivano Volk was bij de jongens als eerste terug. Goud dus. Iker Kuijs eindigde op 3 seconden als tweede. Koen van Gestel werd 9e, zijn broer Luuk 11e. Magnus Vos werd 16e, Roan van Wanrooij 20e en Thijs van Loon 27e.
Bij de meisjes was het Esther Cornelissen die na een spannende eindsprint met de overwinning aan de haal ging. Fenne van Heist werd vierde en Lieveke van Spijk vijfde.

Voor de jeugd van 12 tot en met 14 jaar stond er 2,5 kilometer op het programma. Bij de jongens werd Ruben van Geenen vijfde, Stan van Gestel zesde en Rhivano Volk zevende. Bij de meisjes wist Mirthe van Zon winnend over de streep te gaan voor clubgenote Anne Smits. Manon van Wezel eindigde als vierde.

De laatste jeugdloop was voor de jeugd van 15 tot en met 17 jaar. Thymen van Zon eindigde hierbij als tweede.

Op de 5 kilometer was het DAK atleet Niels de Kruijf degene die met de overwining naar huis ging. Clubgenoot Patrick van Gurp werd derde.

Rick Hartogs liet zien dat hij in een blakende vorm verkeert in aanloop naar het NK in Schoorl. Na 31,11 minuten wist hij de 10 kilometer winnend af te sluiten. Ahmed Abubakar eindigde met een vierde plaats net buiten het podium. Jeffrey Hazendonk eindigde als zevende in een persoonlijk record. Tobias van Roon werd 11e en Antoine van der Sanden 17e.
Bij de mannen35 werd Erwin van Arendonk tweede, gevolgd door Jurgen Lootens die derde werd. Koos Verweij werd derde bij de mannen45.
Bij de vrouwen35 eindigde Ciska Hensen als tweede.

De volledige uitslagen zijn te vinden op: https://uitslagen.nl/uitslag?id=2020011250869

20200112 MS
 

www.dakdrunen.nl
www.dakdrunen.nl
www.dakdrunen.nl
www.dakdrunen.nl
www.dakdrunen.nl
www.dakdrunen.nl
www.dakdrunen.nl
www.dakdrunen.nl
www.dakdrunen.nl
www.dakdrunen.nl
www.dakdrunen.nl
www.dakdrunen.nl
www.dakdrunen.nl
www.dakdrunen.nl
www.dakdrunen.nl
www.dakdrunen.nl
www.dakdrunen.nl

 
www.dakdrunen.nl
Afgelopen week zijn de atleten van Atletiekvereniging DAK Drunen weer begonnen met trainen op de atletiekbaan in Drunen. De atleten… Meer >
 
Op woensdag 6 mei jl. zijn er door Premier Rutte nieuwe maatregelen bekend gemaakt. Als atletiekvereniging waren we benieuwd naar de… Meer >
 
6 Mei 2020 Zoals zojuist vernomen op de persconferentie van Rutte en De Jonge is het vanaf 11 mei weer toegestaan om buiten te… Meer >
 
Vanaf 29 april zullen de trainingen voor de jeugd weer opgestart worden! Social distancing vormt hierin de basis: zorgen voor een… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven