Nieuws

Brabants Kampioenschap cross voor Rick Hartogs

Op zondag 5 januari werd het Brabants Kampioenschap Cross gehouden. Dit vond plaats in Asten.
De atleten van DAK lieten zien de oliebollen goed verteerd te hebben en kwamen tot prima prestaties.

In tegenstelling tot bij de meeste crossen mochten de mannen en vrouwen het spits afbijten en mochten de jongens en meisjes in de middag hun prestaties neerzetten.

Bij de mannen senioren stonden de DAK atleten Rick Hartogs en Ahmed Abubakar aan de start voor een wedstrijd over 8.000 meter. Rick Hartogs wist al zijn concurrenten ruimschoots voor te blijven. Goud dus. Ahmed Abubakar liep naar een keurige zesde plaats.

Bij de jongens junioren C mocht Rick Smits de kleuren van DAK verdedigen in een wedstrijd over 3.000 meter. Rick had een goede start en handhaafde zich in het het eerste deel van de race mooi in de kopgroep. Na een goed opgebouwde race kwam Rick als tweede over de finish. Dat leverde hem een zilveren medaille op.

Elien Smits was de laatste DAK atlete die aan de start kwam bij de meisjes junioren D. Voor Elien stond er 1.600 meter op het programma. Hoewel ze moest vertrekken vanaf de tweede startrij nestelde Elien zich snel in de top drie. Helaas kon ze dat het laatste gedeelte van de race niet volhouden en eindigde ze als zesde.