Nieuws

Uitstekende prestaties DAK bij 31e Maresia cross

Op zondag 10 november werd in Waalwijk nabij de Roestelberg de derde wedstrijd in het regio 13 cross-ciruit gehouden. Dit is één van de mooiste, maar ook één van de zwaarste wedstrijden uit het circuit. Onder prima weersomstandigheden kwamen de atleten van DAK tot prima prestaties.

Als eerste mochten de jongste pupillen van start. Lieze Span liep een constante wedstrijd en eindigde op een keurige zevende plaats. Bij de jongens stonden Jelmer Blonk en Jelle Brooijmans aan de start. Jelmer eindigde als 11e, Jelle 15e.

Bij de A pupillen stonden 3 atleten van DAK aan de start. Milan Smelt, Jiri van Bokhoven en Iker Kuijs verdedigden de roodwitte DAK kleuren. Na een ronde van 1,2 kilometer finishte Iker op een prima negende plaats. Jiri werd 21e en Milan 26e. Prima prestaties in het losse zand!

Na de pupillen was het de beurt aan de junioren. Voor hen stonden twee ronden op het programma. Bij de junioren D zat Elien Smits direct na de start in de kop van het deelnemersveld. Bij de doorkomst na de eerste ronde liep ze nog zij aan zij met één van haar concurrentes. Op de steilste helling in het parkoers plaatste Elien haar demarrage en sloeg ze gat. Dit hield ze vol tot op de finish. Goud dus!
Bij de junioren C moest Anne Smits de eer van DAK hoog houden. Na een solide race eindigde ze als 15e. Bij de jongens nestelde Rick Smits zich na de start direct in de sterke kopgroep. Na anderhalve ronde liep Rick op de vierde plaats maar door een scherpe eindsprint wist hij nog een verdienstelijke podiumplaats te halen: een bronzen medaille was zijn deel.

Na de de jeugd was het de beurt aan de meer ervaren lopers. Bij de mannen senioren behaalde Rick Hartogs de tweede plaats. Bij de vrouwen45 wist Ciska Hensen al haar concurrentes voor te blijven. De volledig uitslagen zijn te vinden op uitslagen.nl/