Nieuws

DAK atleten goed op dreef in Giessen

Op donderdag 12 september werd in Giessen de vijfde wedstrijd in het Altena Roadcircuit gehouden. Onder prima omstandigheden kwamen de atleten van DAK tot goede prestaties.

Om 18.30uur werd het spits afgebeten door de jeugd tot en met 7 jaar. Vanuit DAK behaalde Daan van Ravestijn een uitstekende derde plaats.

Vervolgens was de jeugd van 8 en 9 jaar aan zet voor een wedstrijd over 1000 meter. Hier stonden 4 DAK atleten aan de start. Bij de meisjes werd Susan Cornelissen na een spannende eindsprint keurig vierde. Bij de jongens liep Milan van Beurden een goed opgebouwde race. Dat resulteerde in een tweede plaats. Ook Luuk van Gestel en Sem van Ravestijn liepen een prima race en finishten respectievelijk als vierde en vijfde.

De jeugd van 10 en 11 jaar kreeg 1500 voor de voeten geworpen. Ruben van Geenen was na 5.26 weer terug. Dit resulteerde in een tweede plaats. Koen van Gestel kwam als elfde over de finish. Bij de meisjes eindigden twee DAK atletes op het podium: Mirthe van Zon was voor alle andere meiden te sterk en werd dus eerste. Esther Corelissen eindigde als derde.

De laatste jeugdloop was voor jeugd van 12-15 jaar. Zij gingen met elkaar de strijd aan over 2 ronden oftewel 2 kilometer. Bij de jongens liep Rick Smits vanaf de start de kop en liet deze positie ook niet meer los. Eerste dus. Stan van Gestel liep ook weer een prima race wat resulteerde in de derde plaats. Bij de meisjes was Elien Smits de andere meiden te snel af. Ook eerste dus. Nynke Lankhaar schudde in de laatste ronde haar naaste belaagster af en werd keurig derde.

Voor de overige atleten stond er een wedstrijd over 5,2 kilometer op het programma. Bij de mannen liep Tobias van Roon naar een nette derde plaats. Ook bij de mannen35 was er eremetaal voor DAK. Erwin van Arendonk werd tweede. Bij de mannen45 was het hele podium rood-wit gekleurd. Koos Verweij, Ron de Vaan en John van Heeswijk werden respectievelijk eerste, tweede en derde. Bij de mannen65 eindigde Walter van Gurp als derde.

Ook bij de vrouwen was er succes voor DAK. Nikki Bagchus eindigdde als derde. BBij de vrouwern45 was Ciska Hensen al haar concurrentes te snel af.

De volgende (en laatste) wedstrijd in het Altena Road Circuit is op zaterdag 2 november in Woudrichem.

20190913 MS

12-09-2019

2019 Altena Roadcircuit Giessen

Midgetgolf en speurtocht

15 april 2024
Op zondag 14 april had de NAC voor de pupillen een speurtocht in petto. Daarnaast mochten onze atleten zich uitleven bij het… Meer >

Op zondag 14 april werd voor de atleten U18 en U20 de eerste competitiewedstrijd gehouden in Oosterhout. Vanuit DAK bonden acht… Meer >

Op zaterdag 13 april vond in Breda de eerste Athlectics Champs van dit jaar plaats. Onder een stralend voorjaarszonnetje werkte bijna… Meer >