Nieuws

Goud voor DAK bij indoor Dongen

Op zondag 13 januari vond in Dongen de tweede indoorwedstrijd van het seizoen plaats. Voor alle atleten stond een meerkamp op het programma die bestond uit sprinten, hoogspringen en kogelstoten.

Bij de meisjes pupillen C was het voor Jelke van Heist de eerste wedstrijd waaraan ze meedeed. Jelke werd eerste op de sprint en bij het hoogspringen. In combinatie met een tweede plaats bij het kogelstoten leverde dat een eerste plaats op. Haar zus Fenne kwam bij de A pupillen tot een 19e plaats.
Bij de jongens B pupillen werd DAK vertegenwoordigd door Thijs van Loon. Thijs werd negende bij het hoogspringen. Overall werd hij 13e.

Bij de meisjes junioren D stonden er twee DAK atletes aan de start. Daniek van Loon werd tweede bij het kogelstoten en overall tiende. Marit Geurts evenaarde haar PR bij het hoogspringen en eindigde overall als 14e.
Bij de jongens werkte Micah Boom een stabiele meerkamp af. Hij werd overall negende bij eerste jaars D junioren. Bij de tweede jaars D junioren eindigde Edwin van de Heijden als achtste in het klassement.

Ouren Röttjers, Merijn Verdijk en Wesley Nagtzaam verdedigden de DAK kleuren bij de junioren C. Ouren won het hoogspringen (1,50m), werd derde op de sprint en vierde bij het kogelstoten. Overall leverde dat een tweede plaats op. Merijn werd vijfde op de sprint. In combinatie met tweede zesde plaatsen werd hij uiteindelijk zesde. Wesleij werkte een stabiele meerkamp af met drie zevende plaatsen.

Tot slot de B junioren. Bij de jongens haalde Kevin van Loon een zilveren medaille (eerste bij het kogelstoten en tweede op de sprint en bij het hoogspringen). Bij de meisjes veroverde Anne van Nierop ook een zilveren medaille. Anne won het hoogspringen, werd tweede bij het kogelstoten en derde op de sprint.

De volgende indoor wedstrijd is op zondag 24 februari in Waalwijk.