Nieuws

Samenwerking tussen Scala, De Schroef en DAK geeft 450 kinderen atletiekplezier

door
www.dakdrunen.nl

Op woensdagochtend 6 juni werd in samenwerking tussen Scala, De Schroef en wandel- en atletiekvereniging DAK de eerste van twee atletiekochtenden gehouden. Deze atletiekochtenden worden speciaal georganiseerd voor de groepen 4 van de basisscholen uit de gemeente Heusden. De ochtenden zijn er op gericht om de kinderen in korte tijd zoveel mogelijk atletiekonderdelen te laten doen. Plezier in bewegen staat voorop.

 

Op 6 juni waren de kinderen van de basisscholen Wereldwijs, De Wilgen, Duinsprong en Olof Palme te gast op de atletiekbaan aan de Prins Hendrikstraat in Drunen. Om 9.00uur werd er een gezamenlijke warming-up gedaan waarna er een echt startschot werd gegeven om de ochtend te openen.

Daarna werkten de kinderen in groepjes 9 atletiekonderdelen af: sprinten, hoogspringen, vortex werpen, verspringen, hordelopen, polsstokverspringen, ring slingeren, estafette en kogel/bal stoten. Uiteraard was er halverwege een korte pauze om even op adem te komen, wat te drinken en een stukje fruit te eten.

De ochtend werd afgesloten met lekker ijsje. Na afloop kregen alle kinderen een echt certificaat waarop ze aan konden geven welk onderdeel ze het leukst vonden.

 

Op woensdagochtend 20 juni zijn de kinderen van de overige basisscholen uit de gemeente Heusden aan de beurt voor een ochtendje atletiekplezier.

 



 

Midgetgolf en speurtocht

15 april 2024
Op zondag 14 april had de NAC voor de pupillen een speurtocht in petto. Daarnaast mochten onze atleten zich uitleven bij het… Meer >
 
www.dakdrunen.nl
Op zondag 14 april werd voor de atleten U18 en U20 de eerste competitiewedstrijd gehouden in Oosterhout. Vanuit DAK bonden acht… Meer >
 
www.dakdrunen.nl
Op zaterdag 13 april vond in Breda de eerste Athlectics Champs van dit jaar plaats. Onder een stralend voorjaarszonnetje werkte bijna… Meer >
 
Terug naar boven