Nieuws

Nederlands record snelwandelen voor Anne van Andel

20 maart 2018 door Theo van Houten
Anne van Andel heeft in Lugano opnieuw het Nederlands record verbeterd bij de 20 km snelwandelen. Met een tijd van 1.50:52 uur (dat is gemiddeld 10,82km/uur) verbeterde ze het record dat ze al op haar naam had staan.
 

Het was zondag 11 maart 2018 en het was nat. Al bij het vertrek kwam de regen naar beneden en, zo vertelde Anne, bij de finish regende het nog steeds. Van haar kleding was er niet veel meer droog. Op de boulevard aan het meer van Lugano, Zwitserland, was een parkoers uitgezet van 2 km met rechte stukken van 1 km. Halverwege op het parkoers stond een klok en dat gaf enig houvast. Anne had er zin in en de voorbereiding was prima. Een beetje regen is geen probleem, maar met veel plassen op de weg gaat het niet direct gemakkelijker. Toch direct aangehaakt bij atleten met ongeveer een tijd in de buurt van Anne. De snelheid was bij de start hoog en langzaam liepen de rondetijden iets op, zonder dat er een sterke terugval optrad, wat gunstig is. Op het einde kon Anne de snelheid vlak houden en zo verbrak ze haar eigen Nederlands record. Anne nogmaals gefeliciteerd.

Voorzitter Rinus Krijger heeft Anne op de baan lovend toegesproken met haar Nederlands record, waarna Anne in de bloemetjes werd gezet:




De snelwandelgroep met Anne in het middelpunt:
 


 

Hieronder enkele foto-indrukken, onder meer van de Zwitserse snelwandelorganisatie.

Anne hier in duel met een Ierse snelwandelaarster, Kate Vale:




Anne passeert het meetpunt:



Nat, nat nat:


 

De vlaggen zorgden voor wat kleur:






 
www.dakdrunen.nl
Op zondag 10 maart werd al weer voor de 40e keer de Drunense Duinen Loop gehouden. Op het programma stonden een halve marathon en een… Meer >
 
Terug naar boven