Opnieuw een sportief weekend voor atleten DAK

02 februari 2018
Op zaterdag 27 januari hebben Ahmed Abubakar, Antoine van der Sanden en Daphne Van Zandvoort aan de indoor in Apeldoorn meegedaan. Alle drie gingen met het doel om hun inschrijftijd voor het NK aan te scherpen.
 
Ahmed ging van start op de 1500m. Eerder deze maand haalde hij al 6 seconde van zijn PR af, maar met het gevoel dat er zeker nog meer vanaf kon. Dit keer haalde hij er nog 2 seconde vanaf, maar alweer met het idee dat er meer in zat. We hopen dat hij zich op het NK mag gaan bewijzen en dat hij kan laten zien dat er nog meer vanaf kan.
 
Antoine deed voor het eerst dit indoorseizoen weer een 60m. Hij kwam helaas niet zo lekker uit de blokken, terwijl dit op een 60m nou juist zo belangrijk is. Op de klok een tijd van 7,79 sec wat voor hem een PR is, maar door de ‘slechte’ start niet een heel tevreden gevoel geeft. Als de volgende keer de start ook goed gaat, zit er zeker nog een sneller PR aan te komen.
 
Daphne liep ook na een lange tijd weer de 400m. Van te voren was ze erg zenuwachtig, maar vastberaden om een snelle eerste 200m neer te zetten en daarna te kijken wat ze nog over heeft. De eerste 200m gingen in een nette 28 hoog, maar in de tweede ronde mistte ze toch nog wat inhoud. Met een eindtijd van 60,77 sec mocht ze niet ontevreden zijn, maar ook daar zit meer in.
 
Zondag 28 januari liepen Jiri van Bokhoven, Nikki Bagchus, Ahmed Abubakar, Jeffrey Hazendonk en Stijn van Nierop de Mastbosscross in Breda.
Jiri was de eerste DAK atleet die aan de start kwam bij de pupillen B. In een tijd van 4.16 minuten werd Jiri keurig zevende.
Nikki eindigde op de lange cross in een sterk veld als 21e.
Bij Ahmed ging het heel lekker en hij begint de langere afstanden steeds beter vol te houden. Ook bij Jeffrey ging het heel goed en sneller dan de afgelopen keer. Helaas ging het bij Stijn een stuk minder. Hij kwam niet lekker in zijn tempo, waardoor heel de wedstrijd te langzaam ging.
 
Vanuit DAK staan er 6 atleten ingeschreven voor het NK junioren en senioren. Stijn zal van start gaan op het NK junioren. Antoine, Ahmed, Geert, Stijn, Maaike en Daphne moeten nog afwachten of ze worden toegelaten tot het NK senioren.

20180202 DvZ


  
www.dakdrunen.nl

Geslaagde clubcross 2019

06 januari 2019
Op zondag 6 januari werd nabij de zandafgraving aan de Kanaalweg de jaarlijkse clubcross gehouden. Voor het eerst in de geschiedenis… Meer >
 
Mijn naam is Olaf Tuerlings en ik wil me aan jullie voorstellen. Ik ben ruim 14 jaar lid van DAK en ook al ruim 7 jaar trainer. Op… Meer >
 
www.dakdrunen.nl
Vandaag, maadag 10 september 2018, is de tweede dualmeet, een loopwedstrijd van 5 km, met Altena Roadrunners in Drunen gehouden. Het… Meer >
 
www.dakdrunen.nl
Op 9 juni 2018 is Frans Kortbeek overleden. Frans was bestuurlid van Prins Hendrik en ook jaren vertegenwoordiger van de Unieraad van… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven