Nieuws

Veel DAK atleten present bij Kuijkse Stratenloop

Op zondag 14 januari vond in Nieuwkuijk de vijfde Kuijkse stratenloop plaats. Veel atleten van DAK waren afgereisd naar Nieuwkuijk om hun beste beentje voor te zetten.
Onder het genot van een voorzichtig zonnetje waren het de atleten tot en met 8 jaar die om 11.00uur van start gingen voor 600 meter.
Sem van Ravestijn ging als een speer van start en liep een goede race. Uiteindelijk mocht Sem met een tweede plaats op het podium plaatsnemen.
Ook Luuk van Gestel liep een voortreffelijke race. In de finishstraat werd het verschil tussen een atleet en een voetballer duidelijk: omdat atleten niet gewent zijn om schouderduwtjes uit te delen moetst Luuk genoegen nemen met een vijfde plaats. Broer Koen finishte als 14e, gevolgd door Sam van Nieuwburg die als 21e finisthte.
Bij de meisjes finishte Susan Cornelissen als zevende.

Om 11.15uur volgende de jeugd van  9 tot en met 11 jaar voor een wedstrijd over 900 meter. In deze categorie was het Mirthe van Zon die direct de leiding nam. Ze werd nog wel ingehaald door een paar jongens, maar eindigde met ruime voorsprong als eerste bij de meisjes. Op het podium werd ze vergezeld door Anne Smits die tweede werd. Nynke Lankhaar wist als vijfde over de finish te komen, net voor clubgenote Esther Cornelissen. Babette van de Sande bouwde haar race goed op en eindigde als 16e.
Bij de jongens eindigde Jonas Vos met een vierde plaats net naast het podium. Hidde Struik volgde op korte afstand en werd zevende. Stan van Gestel werd verdienstelijk 16e, Koen van Weerden eindigde als 20e. Namens DAK kwam ook Coen Kuijs nog aan de start. Hij eindigde als 28e.

De oudere jeugd mocht om 11.30uur van start hun wedstrijd over 2,5 kilometer. Bij de meisjes werd Ine Smits afgetekend eerste. Manon van Wezel vergezelde haar op het podium met een derde plaats. Bij de jongens van 12 t/m 14 jaar werd Ouren Röttjers keurig tweede. Roemer Struik werd vierde en Thymen van Zon vijfde. Bij de oudste jeugd was het Thymen van Hoof die zijn clubgenoot Niels de Kruijf net voorbleef. Goud en zilver dus.

Bij de senioren werden ereplaatsen behaald door John van Heeswijk (mannen 35-45 jaar). John werd eeste in zijn categorie. Erwin van Arendonk werd in deze categorie derde.
Koos Verweij eindigde overall als tweede en werd eerste bij de mannen 45-55 jaar. Wiet Hagelaars werd tweede bij de mannen van 55 jaar en ouder, clubgenoot Kees Klerx werd in deze categorie derde.

Bij de vrouwen tot 35 jaar werd Nikki Bagchus derde. Bij de dames vanaf 35 jaar eindigde Willian Smits als tweede, Gidie van van Bijnen werd derde.