Nieuws

DAK atleten zijn goed vertegenwoordigd bij Lido-cross

Op zondag 17 december vond in Waalwijk de 51e Lido cross plaats. Na een week met veel sneeuw en regen kregen de atleten vandaag zowaar de zon te zien.
Naast individuele wedstrijden werd er voor de jeugd ook een estafette gehouden.

jeugd individueel
Bij de pupillen C verdedigden Sem van Ravestijn en Luuk van Gestel de DAK kleuren. Sem startte heel snel, Luuk vertrok wat rustiger en bouwde zijn race goed op. Uiteindelijk werd Sem negende en Luuk elfde.
Bij de B pupillen volgde Koen van Gestel de tactiek van zijn broer: ook hij begon rustig en versnelde in de tweede helft van de race. Dit resulteerde in een tiende plaats.

Bij de meisjes A pupillen stonden Elien Smits en Mirthe van Zon namens DAK aan de start. Beide meiden namen een snelle start. Elien liep de hele wedstrijd voorop, maar moest in de eindstreep nog vol aan de bak om ook als eerste te finishen. Mirthe eindigde met een vierde plaats net naast het podium.
Bij de jongens kwamen Hidde Struik en Stan van Gestel aan de start. Beiden liepen een solide race. Hidde eindigde uiteindelijk als 22e, Stan als 29e.

Bij de jongens junioren D kwamen Jonas Vos, Koen van Weerden en Edwin van de Heijden aan de start. Ook zij presteerden naar vermogen. Jonas werd 20e, Koen 30e en Edwin 31e.
Ouren Röttjers, Thymen van Zon en Ine Smits stonden aan de start bij de junioren C. Ine werd zevende bij de meisjes. Ouren en Thymen respectievelijk 11e en 16e bij de jongens.

jeugd estafette
Bij de mini-B/C pupillen stond het team "TOP Dak" aan de start. Dit team bestond uit Sem van Ravesteijn, Luuk van Gestel, Susan Cornelissen en Koen van Gestel. Na een gedegen race eindigde dit team als tweede. Alle atleten uit dit team mochten op het podium een zilveren medaille in ontvangst nemen.
Bij de A pupillen stonden 2 teams van DAK aan de start. Het ene team, de DAK toppers bestond uit Mirthe van Zon, Stan van Gestel, Hidde Struik en Esther Cornelissen. Dit team eindigde als vierde. Het andere team "Girlpower" bestond uit Isis van de Water, Babette van de Sande, Marit Geurts en Fenne van Heist en eindigde als vijfde.

Ook bij de junioren stonden 2 teams van DAK aan de start. Het team bestaande uit Ine Smits, Jente van Loon, Thymen van Zon en Ouren Röttjers behaalde een uitstekende derde plaats. Het andere team met Elien Smits, Edwin van der Heijden, Koen van Weerden en Jonas Vos eindigde met een vierde plaats net naast het podium.

senioren individueel
Bij de senioren blijft Ciska Hensen de rest van vrouwen vanaf 45 jaar haar wil opleggen. Ook in Waalwijk was Ciska de snelste. Koos Verweij deed niet onder voor Ciska en was de snelste bij de mannen vanaf 45 jaar. Bij de mannen vanaf 35 jaar behaalde Thijs van Houten een derde plaats. Walter van Gurp wist deze prestatie te evenaren bij de mannen vanaf 55 jaar.

De volledige uitslagen zijn te vinden op uitslagen.nl.