DAK Wandeltocht 2015, verslag van voorzitter WAK

18 september 2015
18e DAK Running Center Wandeltocht

Toch nog 466 wandelaars die deelnamen aan de op zaterdag 29 augustus 2015.
Met 466 deelnemers aan de start van de 18e DAK Running Center Wandeltocht viel de deelname wat tegen, zeker gezien het mooie zonnige weer. Waarschijnlijk was het wel iets te warm. Of was de oorzaak van de geringe deelname te zoeken in de late schoolvakantie en de daarmede samengaande omerspelen voor de jeugd.
De deelnemers konden kiezen uit 5 km, 10 km, 15 km, 25 km of 40 km en kregen een fantastisch mooi parcours met een stukje duinzand door de Loonse en Drunense Duinen voorgeschoteld. Dat het een mooie route was bleek na afloop uit de vele complimenten die de binnenkomende wandelaars uitdeelden aan de organisatie.
Het aantal deelnemers was als volgt verdeeld: 40 km 164, 25 km 159, 15 km 97, 10 km 35 en 5 km 11 wandelaars wat het totaal op 466 brengt. De routes waren uitstekend gepijld door Theo Keetels en Riny Walters op de langere afstanden en op de kortere afstanden door Carla van Venrooij en Astrid Evenhuis. De voorlopers Ineke de Hart, Alied Nieuwenhuis en Lia van Delft konden de eventueel verwijderde pijlen weer terug plaatsen.
Wanneer de wandelaars tot en met 12 jaar zich hadden afgemeld, konden ze een gratis waterijsje krijgen in de kantine.
Het was prachtig wandelweer waardoor het goed toeven was op het terras voor ons clubhuis.

Het parkeren op de fabrieksparkeerterreinen aan de oostkant van de Lipsstraat hadden Sjef Musters, Hans van Venrooij en Johan Stevens goed onder controle.

De Stichting Blue Ribbon kan het mooie bedrag van €550,00 tegemoet zien van de organiserende Atletiek en Wandelvereniging DAK, omdat van elke wandelaar een euro naar dat goede doel gaat en daarnaast was er ook nog voor €84 aan armbandjes, speldjes en zadeldekjes verkocht. Deze Stichting zet zich in om prostaatkanker beter bespreekbaar maken, het aantal gevallen van prostaatkankersterfte te verminderen en vroege diagnose te stimuleren.

De 19e DAK Running Center Wandeltocht is op zaterdag 27 augustus 2016. Hopelijk is er dan meer animo om van de prachtige natuur van de Drunense Duinen te genieten. Noteer deze datum alvast in Uw agenda voor het volgende jaar.

Groetjes Louis Muskens,

Voorzitter wandelafdeling DAK.


 
Vandaag is duidelijk geworden dat het Coronavirus een nog grotere impact op onze (sport)samenleving heeft dan we dachten. Alle… Meer >
 
12 maart 2020 Beste leden van DAK en ouders/verzorgers.   Op 12 maart zijn er verdere maatregelen aangekondigd door… Meer >
 
www.dakdrunen.nl

Indoor Waalwijk 2020

16 februari 2020
Op zondag 16 februari vond in Waalwijk een indoor wedstrijd plaats. Voor alle atleten stond er een meerkamp op het programma die… Meer >
 
De Clubcross van 2020 is vanwege de geringe deelname geïntergreerd in de Drunense Duinen Cross 3 november 2019. De uitslag is… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven