DAK Wandeltocht 2015, verslag van voorzitter WAK

18 september 2015
18e DAK Running Center Wandeltocht

Toch nog 466 wandelaars die deelnamen aan de op zaterdag 29 augustus 2015.
Met 466 deelnemers aan de start van de 18e DAK Running Center Wandeltocht viel de deelname wat tegen, zeker gezien het mooie zonnige weer. Waarschijnlijk was het wel iets te warm. Of was de oorzaak van de geringe deelname te zoeken in de late schoolvakantie en de daarmede samengaande omerspelen voor de jeugd.
De deelnemers konden kiezen uit 5 km, 10 km, 15 km, 25 km of 40 km en kregen een fantastisch mooi parcours met een stukje duinzand door de Loonse en Drunense Duinen voorgeschoteld. Dat het een mooie route was bleek na afloop uit de vele complimenten die de binnenkomende wandelaars uitdeelden aan de organisatie.
Het aantal deelnemers was als volgt verdeeld: 40 km 164, 25 km 159, 15 km 97, 10 km 35 en 5 km 11 wandelaars wat het totaal op 466 brengt. De routes waren uitstekend gepijld door Theo Keetels en Riny Walters op de langere afstanden en op de kortere afstanden door Carla van Venrooij en Astrid Evenhuis. De voorlopers Ineke de Hart, Alied Nieuwenhuis en Lia van Delft konden de eventueel verwijderde pijlen weer terug plaatsen.
Wanneer de wandelaars tot en met 12 jaar zich hadden afgemeld, konden ze een gratis waterijsje krijgen in de kantine.
Het was prachtig wandelweer waardoor het goed toeven was op het terras voor ons clubhuis.

Het parkeren op de fabrieksparkeerterreinen aan de oostkant van de Lipsstraat hadden Sjef Musters, Hans van Venrooij en Johan Stevens goed onder controle.

De Stichting Blue Ribbon kan het mooie bedrag van €550,00 tegemoet zien van de organiserende Atletiek en Wandelvereniging DAK, omdat van elke wandelaar een euro naar dat goede doel gaat en daarnaast was er ook nog voor €84 aan armbandjes, speldjes en zadeldekjes verkocht. Deze Stichting zet zich in om prostaatkanker beter bespreekbaar maken, het aantal gevallen van prostaatkankersterfte te verminderen en vroege diagnose te stimuleren.

De 19e DAK Running Center Wandeltocht is op zaterdag 27 augustus 2016. Hopelijk is er dan meer animo om van de prachtige natuur van de Drunense Duinen te genieten. Noteer deze datum alvast in Uw agenda voor het volgende jaar.

Groetjes Louis Muskens,

Voorzitter wandelafdeling DAK.


 
www.dakdrunen.nl
Op zondag 20 oktober 2019 vond de eerst cross van het regio 13 circuit plaats. Deze werd gehouden bij recreatiegebied het Blauwe Meer… Meer >
 
In de door ACW'66 georganiseerde clubkampioenschappen van 28 september is, voor wat betreft de puntentelling van de masters, geen… Meer >
 
www.dakdrunen.nl
Overlijden Willy van de Lee, Erelid DAK Maandag 23 september 2019 is het DAK lid Willy van der Lee overleden op 89 jarige leeftijd.… Meer >
 
www.dakdrunen.nl
Vanavond is in Drunen de tweede driekamp wedstrijd van dit seizoen over 5 km tussen ARR, ACW'66 en DAK gehouden. Deze driekamp is… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven