NK: Indoor Junioren Apeldoorn

28 februari 2015
www.dakdrunen.nl
Op 28 februari en 01 maart 2015 werd het Nederlands Kampioenschap Indoor voor Junioren in Apeldoorn gehouden.
 
Zaterdag 28-02-15 : Mooie resultaten;
Daphne van Zandvoort (meisjes Junior A)  een persoonlijk record 400 m indoor 1.00,58 min en in de buurt van het clubrecord. Morgen de 200m
Geert Elferink. (Jongens Junior B) verspringen. In de eerste sprongen vlotte de aanloop niet optimaal. De laatste sprong was de beste met 5,77 m iets onder zijn eigen indoor clubrecord. Zijn 400 m in 55,87 sec was een persoonlijk record indoor.
Harry van Ham (Jongens Junior B) en Ahmed Abubakar (Jongens Junior A) kwamen uit op de 800m.  Harry finishte na een tactisch goed gelopen race in 2:10,48 min een fractie boven zijn beste tijd indoor.
Ahmed deed zijn best om zijn startnummer 1 waar te maken, maar dit was onbegonnen werk, ook al vanwege zijn grieperigheid van de afgelopen week. Ook Ahmed startte opbouwend maar kon het tempo moeilijk vasthouden. De griep/verkoudheid zat nog in zijn benen voor een deel, tijd 2:14,42. 

Met een tevreden gevoel verliet men de hal met de idee de volgende keer gaat het harder en verder. En dat is de juiste instelling 
Theo
 
Zondag 01-03-15
Het weekend NK indoor A/B junioren is succesvol afgesloten door de DAK atleten. Ze hebben de persoonlijke records verbeterd of benaderd. Daphne van Zandvoort en Geert Elferink van de partij.
Daphne startte op de 200 m. Met haar tijd van 27,58 sec benaderde ze haar persoonlijk record op enkele honderdsten van seconden. Komend zomerseizoen zal het zeker veel sneller gaan.
Geert Elferink startte eveneens op de 200 m en liep 24,75 sec en evenaart hiermee het 20 jaar oude clubrecord. Zijn tweede onderdeel was Hink-Stap-Springen. Geert deed wat er van hem werd verwacht. Hij verbeterde zich aanzienlijk.
Hij stond als laatste op de startlijst, maar met zijn sprong van 12,42 m eindigde Geert op de 5de plaats en dit is tevens de 5de plaats van  de jaarranglijst indoorprestaties landelijk. Ook een DAK clubrecord indoor Jongens junioren B.
Trainer Rob Kamps ziet nog duidelijk mogelijkheden voor een sprong over de 13 meter.
Terugkijkend was trainer Rob Kamps tevreden over het afgelopen weekeinde en de resultaten bieden perspectief voor het komende zomer seizoen. Nog flink doortrainen uiteraard. 

Theo


Weekendje NK Apeldoorn Junioren
 
We zijn dit weekend met vier junioren naar Apeldoorn geweest, voor het NK Indoor. Op zaterdag opende Geert Elferink de wedstrijd met het verspringen. Hij ging voor een afstand van 6 meter, maar dat zat er dit keer helaas nog niet helemaal in. Het werd in zijn laatste en beste sprong een afstand van 5.77m, waarmee hij helaas niet door was naar de laatste 8.
Daarna kwamen de series voor de 400m. Daphne van Zandvoort moest de spits afbijten bij de meisjes junioren A in serie 1. Ze hoopte op een tijd onder de minuut, maar dit is helaas ook niet gelukt. De eindtijd was wel een PR in 60.58s. Geert Elferink liep ook de 200m en hij finishte in een tijd van 55.87s, wat ook voor hem een PR opleverde.
Aan en het einde van de dag kwamen de series voor de 800m. Hier kwamen Harry van Ham en Ahmed Abubakar aan de start. Harry en Ahmed wilden beide een tijd lopen van 2:06, dit is ze allebei niet gelukt. Harry eindigde in een tijd van 2:10.48m, wat wel een PR is en Ahmed eindigde in een tijd van 2:14.42m, hij was niet op zijn sterkst doordat hij afgelopen week ziek is geweest.
 
Op zondag waren Geert Elferink en Daphne van Zandvoort opnieuw aan de beurt. Daphne moest zich als eerste melden bij de series voor de 200m. Ze had er niet zo veel van verwacht, doordat het gisteren al een zware dag was, maar ze wist toch dicht bij haar PR in de buurt te blijven met een tijd van 27.58s. Ook op de 200m kwam Geert Elferink aan de start, zijn tijd stond al scherp, dus het werd moeilijk om hem te verbeteren, maar het is hem gelukt in een tijd van 24.75s!
Na de 200m moest Geert zich weer gaan melden bij het hinkstapspringen, hij heeft een tijdje moeite gehad met de 11meter balk, maar op de dag dat hij er moest staan is het hem gelukt, hij eindigde vijfde met een afstand van 12.42m.

Familie van Zandvoort 
 
Foto van Geert Elferink 200m:
Alle records even op een rij.
Daphne 200 m 27,58 sec enkele honderdsten sec boven haar Pers Record.
Geert Elferink 200 m 24,75 sec evenaring van clubrecord van ruim 20 jaar oud. jongens junioren B indoor
Geert HSS 12,42 m 5de plaats. 5de plaats op nationale ranglijst indoor 2015. en clubrecord indoor 

Theo
 
NK Indoor Junioren (Apeldoorn - 2015)     Live-results (link)
 
FOTO : FRONT  Ahmed Abubakar (startnr. 1) en Harry van Ham  [Fotograaf Theo v. Houten]
[Tijdens de Warming up in Apeldoorn]
 
[pr tvh/hvdl 28-02-15 v3]        


 
De Clubcross van 2020 is vanwege de geringe deelname geïntergreerd in de Drunense Duinen Cross 3 november 2019. De uitslag is… Meer >
 
www.dakdrunen.nl
Afgelopen zondag 3 november 2019 heeft DAK al weer voor de 46e keer de Drunense Duinencross georganiseerd in de Loonse- en Drunense… Meer >
 
www.dakdrunen.nl
Vanavond is in Drunen de tweede driekamp wedstrijd van dit seizoen over 5 km tussen ARR, ACW'66 en DAK gehouden. Deze driekamp is… Meer >
 
www.dakdrunen.nl
Gisteren is in Giessen voor het eerst een driekamp over 5 km tussen ARR, ACW'66 en DAK gehouden. Deze driekamp is de vervanger van… Meer >
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar boven