Activiteiten en inschrijvingen

DAK Drunense Duinen Trail GAAT NIET DOOR

Datum 13 okt 2019
Tijdstip 11:00 - 16:00 uur
Locatie Manage D'n Dries
Website bekijken
DAK Drunense Duinen Trail GAAT NIET DOOR

DAK Drunense Duinen Trail van 13 oktober 2019 GAAT NIET DOOR
 

Dit jaar is DAK met een nieuwe partner Cairn Adventures aan een vernieuwde opzet voor de DAK Drunense Duinen Trail begonnen.
Met veel enthousiasme is er gestart en aan gewerkt.

Helaas heeft het niet het resultaat opgeleverd van wat we ervan hadden verwacht.


Cairn Adventures en DAK hebben al diverse gesprekken gevoerd over de oorzaken, we hebben nog niet een duidelijke oorzaak kunnen vinden. Is het grote aanbod van trailruns of onduidelijkheid in communicatie, of slechts het wachten tot het laatste moment van inschrijven. Het is vooralsnog gissen. Voor het organiseren van het evenement is een minimaal aantal deelnemers nodig. Dit om het zowel financieel als organisatorisch een succes te maken.


Met nog 4 weken te gaan naar 13 oktober zag het er niet naar uit dat we het minimale aantal deelnemers zouden halen. In goed overleg tussen Cairn Adventures en DAK is daarom besloten het evenement niet door te laten gaan.

Alle inschrijvers zijn hierover geïnformeerd en hebben hun inschrijfgelden retour ontvangen. We gaan ons beraden op de situatie en zien wat de mogelijkheden voor volgend jaar zijn.


We mogen jullie een nieuwe samenwerking presenteren; DAK zal in nauwe samenwerking met Cairn Trails & Adventures de bekende Drunense Duinen Trail (13 oktober 2019) gaan organiseren.

Het parcours van de diverse afstanden tijdens Drunense Duinen Trail loopt door één van de grootste stuifzandgebieden van West-Europa. Een levende Nederlandse ‘woestijn’  waar stuifduinen, door de invloed van wind, continu een verplaatsend karakter tonen. Daarnaast vind je er ook een bijzondere afwisseling van bos en heide.

Het gebied wordt bewoond door dieren en planten die zich volledig hebben aangepast aan de droge omgeving. Je vindt er bijvoorbeeld zandloopkevers, een rijke populatie dassen bevolken dit gebied en diverse amfibieën en reptielen zoals de zwarte hagedis. Het lopen door dit natuurschoon is dan ook al een belevenis op zich.

De Trails bestaan allemaal uit één unieke ronde. De routes lopen over de verschillende ondergronden van dit speciale gebied. En welke afstand je ook kiest, je zult verrast zijn door alles wat je onderweg ziet. Kortom, weer een spectaculair landschap voor een fantastische Trailrun.


Terug naar boven