Nieuws

NK Atletiek : Amsterdam 26/27 juli ; Nederlands Record 20km. SW Anne van Andel !

www.dakdrunen.nl
Nederlands Record 20km Snelwandelen DAK atlete Anne van Andel !

Op 26 en 27 juli 2014 werd het Nederlands Kampioenschap atletiek voor Senioren in Amsterdam in het Olympisch stadion gehouden.
 
2 DAK- snelwandelaars deden mee met de 20 km snelwandelen. Bas van Andel deed mee aan de 20 km NK mannen. Anne van Andel, senior vrouwen, deed mee buiten mededinging bij de mannen.
Reden voor deelname was de verwachting dat zij een Nederlands record zou kinnen lopen op deze afstand. De start was in het stadion waarna er 25 rondjes rondom het stadion moesten worden gesnelwandeld.
Anne startte rustig en bouwde haar wedstrijd uitstekend op en bleef voortdurend met haar rondetijden onder het Nederlands record. De vroege starttijd zorgde ervoor dat de temperatuur acceptabel was.
Mooi constant met af en toe een versnelling kon Anne de vermoeidheid goed aan. De laatste paar ronden was het bijten, maar met een brede lach begon Anne aan haar laatste 250 m in het Olympisch Statdion, en de omroeper meldde al: het Nederlands record gaat Anne verbeteren. Haar eindtijd: 2.01:51 uur(een verbetering van 2.39 min)(9,84km/uur). Het oude record stamt uit 1997.
Het familiesucces werd compleet gemaakt door vader Bas van Andel die in 2:09:45 uur(9,24km/uur) over de eindstreep kwam, een persoonlijk record.
Historie is geschreven. 

Theo v.Houten

Foto: Anne van Andel [Fotografie: Orange pictures]


Verslag: Losse Veter           [Bron : Losse Vetter]
Verslag: Brabants Dagblad  [Bron : Brabants Dagblad]
Verslag: descherper            [Bron : De Scherper]
Verslag: heusdense courant [Bron : Heusdense Courant]
Verslag: heusden4you         [Bron : heusden4you en vlijmen4you.nl]
Verslag: Woudrichem          [Bron : Woudrichem]
Verslag: heusdennieuws.nl   [Bron: heusdennieuws.nl]
Verslag: demaasroute         [Bron: Maasroute] 

[PR DAK-Drunen: Hans v.d. Linden / 07-08-2014]


 

Midgetgolf en speurtocht

15 april 2024
Op zondag 14 april had de NAC voor de pupillen een speurtocht in petto. Daarnaast mochten onze atleten zich uitleven bij het… Meer >
 
www.dakdrunen.nl
Op zondag 14 april werd voor de atleten U18 en U20 de eerste competitiewedstrijd gehouden in Oosterhout. Vanuit DAK bonden acht… Meer >
 
www.dakdrunen.nl
Op zaterdag 13 april vond in Breda de eerste Athlectics Champs van dit jaar plaats. Onder een stralend voorjaarszonnetje werkte bijna… Meer >
 
 
Terug naar boven