Nieuws

DAK Devils Trailrun: Zeer geslaagd

www.dakdrunen.nl
DRUNEN: ZONDAG 19 oktober de DAK "Devil's Trailrun" ! 

De eerste DAK Devil's Trail vond in de Drunense Duinen plaats.   683 deelnemers deden mee over de verschillende afstanden.   De afgelopen jaren is het trail-lopen enorm in populariteit gestegen en veel wegatleten stappen geregeld in het najaar over van de weg naar de bossen om het relaxte 'trail-sfeertje' te ervaren.
 
Naast het zanderige duinen parcours, zorgde de ongewoon hoge temperatuur (ca. 22 graden Celsius) ervoor dat de trail ontzetten zwaar was. Deelnemers op de langste afstand, 33 kilometer, gaven te kennen dat deze zwaarder was dan een 'gewone' marathon lopen.
 
De wedstrijd werd opgeluisterd door een aantal kroonjuwelen van de Brabantse atletiek die streden om de podiumplekken. Bij de mannen won uiteindelijk Greg van Hest van lokale favoriet Koos Verweij op de 33 km 02:24:20. Bij de vrouwen viel de deelname van voormalig Nederlands kampioene Merel de Knegt op. De Knegt is langzaam op de weg terug na een slepende blessure periode.
 
De finish van de trail vond plaats in de manege bak van D'n Dries. Hier konden deelnemers genieten van een wel verdiend drankje en nagenieten van lokale lekkernijen en muziek van blaaskapel Bloas Voaak. Voorzitter Atletiek- Wandelvereniging DAK, Peter Goedhart en Trailruntrainer en mede organisator Rinus de Krijger zijn dik tevreden over de eerste editie van de Devil's Trail DAK Drunense Duinen en verwachten dat het evenement een blijvertje is. 'Het past goed in het aanbod van loopevenementen wat we onze DAK leden willen aanbieden', aldus Goedhart.
 
 
Uitslag
 
Afstand Mannen Vrouwen
Lucifer trail (11km) Ward van Roy
00:50:51
Merel de Knegt
00:55:40
Moenen trail (22km) Michel Buijck
01:41:43
Mireille Baart
01:43:20
Helse trail (34 km) Greg van Hest
02:23:38
Monique van der Aa
03:08:40
 
 
Voor de complete uitslag                                   www.uitslagen.nl




pr DAK-Drunen




2014-10-25

DAK Devils Trail 2014

DAK Devils Trail 2014

 
Geen nieuwsberichten gevonden
Terug naar boven