Nieuws

60plus: Masters Clubrecords DAK-Drunen

www.dakdrunen.nl
Begin 2015 tijdens de nieuwjaarsreceptie werd Wil van der Lee Ere-lid van DAK-Drunen.
De nestor van de club, deze week werd hij 86 jaar jong, heeft zeer veel uitmuntende prestaties geleverd zoals recordtijden op de halve- en hele marathon en de 100km.  

De clubrecordlijsten worden al lange tijd bijgehouden door Danny van Nooij, wat dankbaar werk is, chappo daarvoor !

Als we de huidige DAK - clubrecordlijst Masters Mannen bekijken, zien we op dit moment niet alle geregistreerde Nederlandse - , Europese - en Wereld Records van hem staan.

Hans van der Linden heeft de verschillende digitale Nederlandse recordlijsten Masters nagekeken en daar ontbreken toch erg veel van deze vooral vroeger geleverde prestaties in.
Veel van deze prestaties werden met het typmachine of zoals wijlen Ton Peeters uit Oosterhout in een jaarboek (bijvoorbeeld 2008 en 2009) bijgehouden.
Hiervan is helaas lang niet alles digitaal verwerkt in de huidige Masters recordlijsten. Ook zijn er diverse verschillen in de Nederlandse-, Europese- en Wereld Masters recordlijsten, die niet altijd op elkaar blijken te zijn afgestemd.

Zodoende heeft Hans een overzicht gemaakt van de Outdoor Clubrecordlijst van DAK Drunen Mannen 35 t/m 60 (Nov. 2014) als basis.
Per 5 jaar is een aparte leeftijds-categorie en dat betekend dat dit niet bij M60 stopt, zodoende zijn de categorie M65, M70 en M75 hier aan toegevoegd.
Vooral in de jaarboeken van Ton Peters staan nog veel van deze records vermeldt.  

Als we verder gaan zoeken komen we zeker nog een aantal prestaties tegen zoals dit bericht uit de "Hunenkompas" van 11 juli 1996
(Wereldtitel voor Wil van der Lee 25km. in Brugge op 20 juni 1996 in 1:34:59 uur). 
John van Nooij bedankt voor dit bericht.



Hopelijk is deze lijst een opstap om de prestaties ter zijner tijd actueel in onze clubrecordlijst opgenomen te krijgen.
Mocht nog iemand een Masters record hebben, wat niet staat geregistreerd, geef deze mutatie dan door want alle DAK Drunen clubrecords moeten wel worden doorgegeven / aangevraagd. 

Lijst: Clubrecords Outdoor DAK Drunen M35 t/m M75 (door Hans van der Linden)

Foto: Wil v.d. Lee (Januari 2015) + Front Wil v.d. Lee (1996)


[v1 clr lst hans m35 m75 DAK]


 
Geen nieuwsberichten gevonden
Terug naar boven