Nieuws

NK Jun. A/B: BRONS 4x400 meter (26-6-15)

www.dakdrunen.nl
In het weekend van 26 t/m 28 juni 2015 werd het Nederlands Kampioenschap Junioren A/B gehouden bij a.v. Sprint Breda.

4x400 meter JB ; 3e 3:54:13 min. (Yes,BRONSSSSSS!!)


Woensdag 16 juni kwam er goed nieuws voor onze selectiegroep. De uitslag van de screening voor het NK junioren in Breda werd bekend gemaakt.
Vol trots kunnen wij melden dat maar liefst vier van onze atleten toegelaten zijn. Geert Elferink, Geert de Gouw, Daphne van Zandvoort en Harry van Ham. 

Vrijdagavond tien voor zeven moest Harry het weekend openen op de 800 meter. De laatste paar dagen had de zomer eindelijk laten merken dat haar tijd was aangebroken, dus het startschot knalde door de 28 graden hete lucht.
Harry voelde zich goed in vorm en begon goed. Helaas kreeg hij, misschien door het warme weer, wat eerder verzuring dan hem lief was. Toch kwam hij over de finish in een tijd van 2.08.56 minuten, slechts een seconde boven zijn persoonlijk record.

Zaterdagochtend moest Geert Elferink vroeg z'n bed uit, om half 11 al in Breda om te beginnen met hinkstapsprong. Geert behaalde 12,06m, wat na 3 maanden blessureleed een uitstekende prestatie is. Wij zijn vooral blij, dat Geert niet opnieuw iets afgescheurd heeft. In de middag mochten Geert de Gouw en Daphne allebei een 400m lopen. Eerst ging Geert van start. Zijn eerste 250m liepen erg lekker, maar daarna kwam langzaamaan de verzuring al, waardoor de laatste 100m wel erg zwaar werd. Zelf niet helemaal tevreden met een tijd van 56,60s, maar nu 1 sec boven een PR waar hij een aantal weken geleden 5 seconden vanaf heeft gehaald is gewoon hartstikke goed. Direct na Geert, kwam de serie waar Daphne in moest lopen. Eerste 250 meter liepen bij haar ook erg lekker, maar later bleek dat dit kwam doordat het gewoon te langzaam ging. Op 80 meter voor de finish kon ze redelijk herpakken, maar het bleef bij een tijd van 61.38s. Dit is een tijd waar ze niet tevreden mee kan zijn.

Zondag weer naar Breda, dit keer voor een 200m en 4×400m. De 200m voor Daphne begon al vroeg op de dag en de 4×400m voor onze jongens junioren B was juist de afsluiter. Een erg lange dag op de atletiekbaan, maar zoals trainer Theo zegt is het net een theater, genoeg te zien, dus ons vervelen hoefden we niet. De series 200m, geen hoge verwachtingen vanuit Daphne na de dag ervoor. Plan was gewoon lekker hard gaan en niet nadenken. De start was goed, goed weg en nog mee kunnend met de andere meiden, maar na 100m zaten de benen vol en ging het niet meer. Zo hard als ging doorgelopen en geëindigd in een tijd van 27.37s, wat tegenover het gevoel nog een nette tijd is.
Aan het eind van de dag, net afgekoeld van een zeer geslaagde en emotionele Kika-run in Rotterdam, mochten Antoine, Stijn, Harry en Geert bij het allerlaatste onderdeel dit mooie weekend afsluiten. Gespannen stonden zij aan de start van de 4x400 meter estafette, en wisten vier bronzen medailles naar huis te brengen in een tijd van 3.54.13 minuten. Vol spanning wachten wij het NK estafette af dat eind september in Amstelveen gelopen zal worden!

Al met al een geslaagd weekend, maar met toch wat tegenvallende resultaten. Een NK is toch het moment waar we heel het seizoen naar toe trainen, het moment dat we er moeten staan, het moment dat we moeten pieken en het moment dat we dus onze beste tijden moet lopen. Helaas is dat dit jaar niet gelukt bij de junioren van ons team. Gelukkig weten we waar de oorzaak ligt: Blessureleed, drukke examenperiodes of simpelweg te veel dingen te doen hebben met te weinig tijd. 

Groetjes Harry en Daphne

FOTO: 4x400 DAK-Drunen Jun. B team (Stijn, Antoine, Max en Geert [Foto fam. v.Zandvoort]

We hebben enkele DAK atleten op de startlijsten zien staan, Er kan regelmatig naar hun resultaten (uitslagen via atletiek.nu) worden ingezien.
[pr hvdl v4 30-6-15]


 

Midgetgolf en speurtocht

15 april 2024
Op zondag 14 april had de NAC voor de pupillen een speurtocht in petto. Daarnaast mochten onze atleten zich uitleven bij het… Meer >
 
www.dakdrunen.nl
Op zondag 14 april werd voor de atleten U18 en U20 de eerste competitiewedstrijd gehouden in Oosterhout. Vanuit DAK bonden acht… Meer >
 
www.dakdrunen.nl
Op zaterdag 13 april vond in Breda de eerste Athlectics Champs van dit jaar plaats. Onder een stralend voorjaarszonnetje werkte bijna… Meer >
 
www.dakdrunen.nl
  Het atletiek-zomer-seizoen zit er weer aan te komen. Onder stralende omstandigheden waren de atleten van DAK op drie fronten… Meer >
 
 
Terug naar boven