Nieuws

NK Masters (Zierikzee 13/14-06-15): Titels en Medailles !

www.dakdrunen.nl
10 Masters-Medailles!! (Ja je leest het goed : "TIEN""), gingen dit jaar naar DAK-Drunen atleten mee naar huis ! GOUD (5x), ZILVER (2x) en BRONS (3x)


GOUD: Martien v.Weert (M45) 110 meter Hordsen en Hoog, Justus v.Nierop (M55) 100 meter en Hoog, Jan Netten (M45) 5000 Snelwandelen.

ZILVER: Justus v.Nierop (M55) 200 meter en Rob Kraneveld (M35) Ver.

BRONS: Wilma Linders (V50) 100 meter, Bas v.Andel (M60) 5000m. Snelwandelen en Mar-Hein v.d. Wiel (M45) 10000m. 

(Snelwandel - Trainingsmaker Gerard Wildeman behaalde ook goud bij  de M50 op de 5000m SW.) 



Het Nederlands Kampioenschap MASTERS (35+ atleten) vond plaats op 13 en 14 juni 2015 in Zierikzee..
Na dag 1 kon deze wedstrijd al niet meer stuk. NK Titels voor Martien v.Weert (110 Horden M45) en ook Justus v.Nierop (100 meter. M55), het toetje kwam op het laatst, want ook Wilma Linders (100 meter V50) pakte brons bij haar debuut. 
Dag 2 opnieuw NK Titels voor Martien v.Weert (Hoogspringen M45) en ook Justus v.Nierop (M55 200 meter).

Dit jaar met wat nieuwelingen/”herintreders”. Het gaat allemaal gebeuren in het Zeeuwse Zierikzee.
INFO
 

DAG 1:


Hierbij het verslag van de eerste dag.
Mar-Hein heeft zich afgemeld.

 

De eerste dag van het NK zit er op. En wat voor dag!!
Van de DAKkers was Martien van Weert de eerste master die in actie kwam op de 110m horden.
Naar eigen zeggen was zijn start te traag en kwam hij daardoor niet op volle snelheid maar zijn tijd (  ) was voldoende voor een gouden plak en hij mag zich nu dan ook Nederlands kampioen bij de mannen 45 noemen.



Daarna was het de beurt aan mijzelf op de 100m.
De enige sprintafstand waarop ik nog nooit goud heb gewonnen gezien mijn trage start.
Ook dit keer was mijn start niet denderend volgens een van onze eigen topsprinters Luke Linders die als supporter voor de DAKkers was meegekomen.
Maar eenmaal op snelheid deed de diesel zijn werk en wist ik op de streep mijn grootste concurrent nog net te verslaan, met als resultaat de tweede gouden plak voor DAK.
De volgende DAK coryfee was Rob Kraneveld die uitkwam bij de mannen 35, ook op het onderdeel 100m.
In zijn serie zou hij, volgens de officiële uitslag, als vierde geëindigd zijn.



"Zou" zeg ik daarbij, want zijn uitslag liet uiteindelijk meer dan een uur op zich wachten. We hadden al in de gaten dat er vermoedelijk iets met de tijdwaarneming niet in orde was omdat de klok op 0:00 bleef steken. Nu zijn die gasten wel erg snel, maar zo snel kon in onze ogen niet. Uiteindelijk kwam er een uitslag uit die negatief voor Rob uitpakte. Drie atleten kregen een tijd binnen één honderdste van een seconden waarbij Rob de langzaamste tijd kreeg en net buiten de finale viel.
Meer succes was er voor de laatste DAK atlete op deze dag.

Wilma Linders  beleefde vandaag haar eerste NK, nadat ze vorig jaar als supporter de sfeer al had opgesnoven en meteen besmet is geraakt door het NK-virus. Atleten die ooit mee hebben gedaan weten waar ik het over heb.
Ook zij kwam uit op de 100m, maar dan bij de vrouwen 50. Ze had geluk, want voor hetzelfde deelname geld mocht ze drie keer starten omdat er in haar finale twee valse starten werden gemaakt. Na in de eerste 20 tot 30 meter wat afstand te hebben gehouden van de koplopers zette ze de achtervolging in en wist langzaam maar zeker steeds wat van haar achterstand goed te maken.
Op de finish kwam ze uiteindelijk slecht 0,03 seconden tekort voor het zilver, maar die derde plaats is natuurlijk fantastisch wanneer je als debutante op het NK staat. Zelf beseft ze het nog niet helemaal, maar zij mag zichzelf de op twee na snelste vrouw van Nederland in haar categorie noemen. Iets om trots op te zijn, en anders zijn wij als mede atleten het wel!!!!


10,10,10 voor de uitvoering dames, net een stel jonge meiden!
 

Morgen dag twee van het NK.
Dan zullen we de snelwandelaars Jan Netten en Bas van Andel aan de start zien.
Rob Kraneveld is dan ook weer van de partij op de 200m en bij het verspringen.
Martien van Weert bij speerwerpen en het hoogspringen en ikzelf ook bij het hoogspringen en 200m.
Hopelijk wordt dat net zo'n succesvolle dag als vandaag.


Justus 13-06-15

DAG 2:

 

Even een tussenstand [12:30 uur]

Zojuist is het hoogspringen beëindigd.
De strijd bij de mannen 45, waarin Martien uitkwam, ontaarde in een ongelofelijk spannende strijd. De concurrentie toucheerde regelmatig de lat, en wisten het Martien flink lastig te maken. Uiteindelijk bleek toch dat de concurrenten in Martien hun meerdere moesten erkennen en stapte hij als Nederlands kampioen van de baan.
In de groep mannen 55 mocht ik laten zien dat een Nederlands kampioen indoor ook op de baan bij de beste hoort.
Op een hoogte van 1,49 was het goud binnen, maar om te laten zien dat er geen twijfel over bestaat wie in deze categorie de beste is, werd de 1,52m bedwongen. Daarna is gestopt om energie te sparen voor de 200m.


De snelwandelaars hebben hun onderdeel ook afgewerkt (Jan Netten M45 1e 27:21 en Bas v.Andel M60 3e 29:10 [= clubrecord M60] )



Mar-Hein liep vandaag zijn 10.000m bij de mannen 45. Een tactische race werd het. Steeds werd er door zijn mede leeftijd genoten versneld, maar Mar-Hein bleef met het groepje van vier mee gaan.
Uit het groepje van vier moest de bronzen medaille winnaar komen. Bij het overnemen van de kop lukte het hem steeds het tempo te drukken. Uiteindelijk kon Mar-Hein toch die fel bestreden derde plaats bemachtigen.

Voor mijzelf stond de 200m. nog op het programma. Na 100m lag de strijd nog volledig open. De drie kanshebbers op de podiumplaatsen liepen op één lijn naast elkaar. Uiteindelijk eisten de trainingsachterstand, door blessures in het afgelopen jaar, zijn tol en werd het zilver. Rob Kraneveld wist dezelfde kleur edelmetaal te bemachtigen bij het verspringen voor de mannen 35. In zijn derde poging gingen zijn hakken op 4,99m in het zand. Ook moest er door hem nog "even" de 200m gelopen worden. In de series bleek er een misverstand te zijn over het aantal deelnemers, maar gelukkig had Rob zich geplaatst voor de finale. Uiteindelijk werd hij zesde in de finale waarin het nivo wel erg hoog was. Als laatste onderdeel van de DAKkers moest Martien speerwerpen. Een podiumplaats leek aanvankelijk niet realistisch, dus ging hij voor een verbetering van het clubrecord. Gaandeweg bleek een bronzen medaille toch tot de mogelijkheden te behoren, maar helaas is net niet gelukt. Al met al een zeer succesvol weekend voor DAK. Alle atleten zijn met één of meerdere medailles naar huis gegaan. Met de masters van DAK dient men op nationaal nivo dus terdege rekening te houden.

Groeten Justus.



DAG 2:  NK-Masters: SNELWANDELAARS
Er zijn weer mooie successen behaald door de 3 DAK-atleten die hebben deelgenomen aan het 5.000m snelwandelen bij het NK masters.
Jan Netten liep naar het goud in de klasse M45 met een tijd van 27.21.87 min. en behaalde tevens de 5e plaats in het totaalklassement.

      

JAN NETTEN (Goud) M45          BAS v.ANDEL (Brons) M60          Gerard Wildeman Goud M50

Opmerkelijk was de prestatie van Gerard Wildeman. Hij traint sinds begin van dit jaar bij de snelwandelgroep van DAK en liep voor de eerste keer mee op het NK. De medaillelimiet was voor Gerard echter geen probleem en hij wist ook zijn concurrent Rene Wakkee van RWV Rotterdam achter zich te houden. Gerard behaalde het goud in de klasse M50 in een tijd van 28.31.11 min.
Voor Bas van Andel werd het een spannende wedstrijd in de klasse M60. Hij liep na de start op een derde positie maar wist gedurende de wedstrijd aardig in te lopen op zijn 2 voorgangers Boetje Huliselan van OLAT en Hans Drijvers van Attila. Het lukte helaas niet meer om Boetje in te halen, maar desondanks finishte Bas op een mooie derde plaats met een tijd van 29.10.03  min. met maar iets meer als 10 seconden verschil met de nummer 1 in zijn klasse.


Sportgroet, Anne van Andel

PUBLICITEIT: Weekblad Waalwijk
                     Heusdense Courant
                     DigitaalBurg
                     De Scherper [Fotoshoot vrijdag 19-06 !]
 

Foto: Nedailles NK Masters 2015 (DAK - Drunen)  
[pr JvN/WL/hvdl V4 14-06-15]


 

Midgetgolf en speurtocht

15 april 2024
Op zondag 14 april had de NAC voor de pupillen een speurtocht in petto. Daarnaast mochten onze atleten zich uitleven bij het… Meer >
 
www.dakdrunen.nl
Op zondag 14 april werd voor de atleten U18 en U20 de eerste competitiewedstrijd gehouden in Oosterhout. Vanuit DAK bonden acht… Meer >
 
www.dakdrunen.nl
Op zaterdag 13 april vond in Breda de eerste Athlectics Champs van dit jaar plaats. Onder een stralend voorjaarszonnetje werkte bijna… Meer >
 
Terug naar boven