Nieuws

Te Gast: Splash Athletics

www.dakdrunen.nl
Dinsdag 21/10 en Woensdag 22/10 zijn een groep "Splash Athletics" - atleten op onze atletiekbaan te gast. De Zeeuwse atleten verblijven in Giersbergen bij "De Schaapskooi" aan de Duinweg.

Op de atletiekbaan wordt er o.a. getraint op de onderdelen : Sprint, Horden, Springvormen, Polsstokhoogspringen, Hoogspringen en Discuswerpen.
Ook enkele DAK wedstrijdatleten mogen zich aansluiten bij deze groep op de DAK-Drunen atletiekbaan.

Op Donderdag 23/10 gaat de "Splash Athletics"groep nog in de Drunense Duinen trainen (Mila, of wel middenlangeafstand) voordat de atleten weer terugkeren naar Middelburg en Goes.
Splash Athletics is een stichting die speciaal is opgericht om alle Zeeuwse/Goeree atleten - en hun atletiekverenigingen te stimuleren. Splash Athletics komt nu voor de 4e keer naar Drunen toe.


Foto: Jacqueline Goormachtigh (trainster Discus / Nederlands Kampioene 10x Discus en 2x Kogel)  [Foto: Hans v.d. Linden / PR-DAK Drunen)



Over Splash Athletics

Splash Athletics ondersteunt de jeugd in het beoefenen van de baanatletiek
Waarom Splash Athletics?
Atletiek is een fantastisch gevarieerde sport. Zeeland en Goeree-Overflakkee kennen gelukkig voldoende verenigingen om deze sport, waar dan ook in deze regio, op de baan te kunnen beoefenen (regio 11 volgens indeling van de Atletiek Unie).
Splash Athletics is een stichting opgericht in 2011 om samen met de atletiekverenigingen de prestaties van de jeugd te verbeteren! De stichting gaat ervan uit dat wanneer jonge atleten worden uitgedaagd om op hun eigen niveau hun prestaties te verbeteren, ze met plezier atletiek willen blijven beoefenen.
Splash Athletics biedt daarom jonge atleten uit onze regio, in de leeftijd tot 18 jaar, kennis en activiteiten aan op het gebied van atletiek en richt zich met name op D, C en B junioren.
Wat doet Splash Athletics?
De activiteiten die worden aangeboden en georganiseerd door Splash Athletics vinden plaats naast de reguliere activiteiten van de verenigingen uit onze regio en zoveel mogelijk in samenspraak met deze verenigingen. Deze activiteiten houden onder andere in:
  • begeleiding bij wedstrijden buiten Zeeland
  • verzorgen van specialisatietrainingen
  • verzorgen van eendaagse clinics
  • verzorgen van meerdaagse trainingskampen
Wie zijn Splash Athletics?
Stichting Splash Athletics is opgericht door Jerrel Biswane en Peter Gelderblom. Samen met twee enthousiaste atletiekouders: Arno Dirkzwager en Edward de Leng, vormen zij het bestuur van Splash Athletics.
Meer weten?
Hou onze website in de gaten voor al onze activiteiten. Je vindt hier ook atletieknieuws, uitslagen, een wedstrijd- en evenementenkalender. Heb je vragen, suggesties of opmerkingen? Bel of stuur een email naar:
 
Peter Gelderblom (06 22 79 73 95)
Jerrel Biswane (06 29 46 70 88)
 


Pr - Hans vd Linden (21-10-14)


 
Geen nieuwsberichten gevonden
Terug naar boven